Usmjerite vezu u pravom smjeru od prvog dana

19/09/2019

Budite spremni eksperimentirati da biste konstantno osvježavali vezu...

1. Ulažite u vezu kvalitetno vrijeme. Zajednički provesti vrijeme ne znači sjediti u istoj prostoriji, ispred računala ili ispred televizora. Opustite se, izvalite se u naslonjače pa razgovarajte o vašim željama i potrebama te dozvolite partneru da sudjeluje u svakodnevnim doživljajima i osjećajima.

2. Nemojte mu dahtati za vratom. Previše zajedničkih trenutaka može biti frustrirajuće. Ako ste mu stalno za vratom, postat ćete mu naporni i nezanimljivi. Shvatite ga kao individuu i dajte mu dovoljno slobodnog prostora. Poanta je u tome da pronađete ravnotežu između blizine i distance.

3. Radite na zajedničkim planovima. Da biste održali vezu zanimljivom, morate imati zajedničke ciljeve. Ali, to ne znači da ćete jedino ostarjeti zajedno. Pronađite neke zajedničke aktivnosti, poput učenja stranih jezika, sporta, odlaska u teretanu ili kazalište. Morate eksperimentirati da biste konstantno osvježavali vezu.

4. Nastojte izbjeći dosadnu rutinu. U vezi ne smije biti najvažnija raspodjela obaveza i kućanskih poslova. Radite to zajedno! Tako ćete dobiti više slobodnog vremena za razgovor o mogućim problemima u vezi te za njihovo ekspresno rješavanje. Osim toga, mučne kućanske poslove nećete više povezivati s nečim neugodnim…

5. Budite iskreni prema sebi. Često je dosada obrambena taktika. Umjesto da razgovarate o problemima u vezi, trpate ih pod tepih, a tada nastupa – dosada! Pokušajte to izbjeći, vjerujte sebi i partneru te razgovarajte, razgovarajte…

6. Budite spremni na kompromise. Znamo da je to ponekad teško, ali i kompromisi su sastavni dio veze. Pri tome odvagnite prednosti i mane. Ali, nemojte, zbog razmaženog partnera, pristati na neke, nego budite iskreni prema sebi i povucite kočnicu prije nego što postane prekasno!

7. Radite na vezi. Ako previše monotonije vodi do prekida veze, konačni ishod ovisi o tome jeste li zajedno mjesec ili godinu dana. Ako ste dugo zajedno, pokušajte se boriti da održite vezu. Previše ste toga proživjeli zajedno da biste to sada odbacili! Mnogim parovima pomaže da si međusobno posvete više pažnje - kako u kuhinji i dnevnoj sobi, tako i u krevetu!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj