Umjesto da tražite savršenog frajera, dopustite da vas usreći onaj koji vas voli!

27/07/2020

Jer happy end nije nešto što se događa svima osim vas!

1. Ne uspoređujte svoju vezu ni sa kojom drugom. Samo zato što su vam se roditelji razveli ne znači da je i vaša veza osuđena na propast. Onaj par koji djeluje tako savršen možda ima ozbiljne probleme, ali jednostavno ne pokazuju emocije niti otkrivaju kakva im je veza doista. Nemojte se zamarati nikim osim vas samih!

2. Samo vi možete odlučiti što je dobro za vas i vašu vezu. Slobodno poslušajte savjet prijatelja i obitelji , no na koncu učinite ono što vam savjetuje vaše srce jer upravo ono zna najbolje.

3. Komunikacija je ključ zdravog odnosa. Nemojte vikati jedno na drugo bez razloga. Sjednite za stol i razumno razgovarajte kao dvije odrasle osobe. Ako se već svađate, barem se potrudite da svađa bude produktivna i da dođete do nekog rješenja, umjesto da se iznova i iznova svađate oko jednog te istog problema.   

4. Parovi koji opstaju su oni koji rade na stvarima koje bi ih mogle razdvojiti. Ne postoji savršena veza, no želite li ostati s njim zauvijek, morate biti spremni na pružanje podrške i borbu i u teškim trenucima. Upravo su oni pokazatelj čvrstoće vaše povezanosti.

5. Vi i on morate cijeniti iste vrijednosti. Potpuno je u redu imati različite ukuse za glazbu, filmove i zabavu, no o ozbiljnim životnim pitanjima kao npt. karijeri, kupnji nekretnine, braku i djeci biste trebali imati jednako mišljenje.

6. Velike životne promjene mijenjaju ljude. Promjena mjesta stanovanja, posla, gubitak roditelja ili veliki napredak u karijeri mogu promijeniti pogled neke osobe na život. Nitko vas neće kriviti ako veza nakon takve situacije pukne i ako više jednostavno niste na istoj valnoj duljini.

7. Nemojte njuškati. Sumnjate li na nevjeru ili se jednostavno osjećate zapostavljeno, razgovarajte o tome. Samo nemojte učiniti nešto što bi vam se moglo obiti o glavu.

8. Stil odjevanja, visina ili mjesečni prihod neće povećati vašu ljubav prema nekome. Umjesto da se bavite traženjem savršenog frajera koji zadovoljava sve vaše kriterije, dopustite osobi koja vas doista voli da vas i usreći.

9. Pokažite mu da vam je stalo do stvari do kojih je njemu stalo. Uzajamno poštovanje i potpora neke su od temeljnih vrijednosti svake veze.

10. Ne možete promijeniti nekoga. Ljudi se mijenjaju ako sami imaju potrebu promijeniti se. Ni slučajno ne započinjite vezu s osobom koja vas je privukla i koju u startu imate u planu mijenjati jer se to neće dogoditi.

11. Nitko vam ne može čitati misli. Ako nešto želite ili volite, jasno i glasno to recite. Nemojte mu zamjerati i ljutiti se na njega jer nije učinio nešto što je trebao shvatiti da vi želite.

12. Seks je bitan. I nemojte dopustiti da vas itko uvjeri u suprotno. Iako nije najbitniji, to je fizički način pokazivanja ljubavi i privrženosti. Radite na održavanju strasti u vezi.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj