U vašem se krevetu zna koja je njegova, a koja vaša strana: Borba oko 'draže' strane je normalna pojava!

18/10/2021

Je li vaš dogovor postignut milom ili silom?

Situacija u kojoj jedan od partnera zauzme bolju stranu kreveta koju su oboje planirali “zauzeti”, kod svakog desetog para izazove svađu. A u toj svađi pobjedu uglavnom odnose žene pa tako 20 posto muškaraca nije zadovoljno stranom kreveta na kojoj spava. Podaci su dobiveni nakon istraživanja koje je proveo lanac hotela Premier Inn na dvije tisuće Britanaca.

Koji je stvarni razlog ne zna se (zasad), ali izgleda da je strana kreveta na kojoj spavaju presudna za dobar san mnogih. Nije stoga čudno da se većina drži svoje strane cijelo vrijeme pa tako 80 posto ispitanika spava na istoj strani kreveta od početka veze. Zanimljiv je i podatak da 22 posto ispitanih sa sadašnjim partnerom spava na suprotnoj strani od one na kojoj su spavali s bivšima. Oni otvoreni za promjene i eksperimente, njih 18 posto, povremeno mijenjaju stranu kreveta kako bi “začinili život”.

Neka vas smiri podatak da lijevu stranu kreveta preferira 51 posto dok na desnoj strani radije spava 49 posto ljudi. Svađe se uopće ne moraju događati ako vaš partner preferira suprotnu stranu kreveta od vama draže, a dobre su šanse da je to tako.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj