U kojem trenutku večer uz pizzu i film postaje privlačnija od seksualnog maratona?

14/11/2019

Reći ćemo samo jedno: dobro iskoristite prvih godinu dana veze što se seksa tiče!

Nebrojeno puta na početku smo se veze osjećali kao da ne možemo skinuti ruke sa svojeg novog partnera, ali znamo i da je taj osjećaj privremen i da je jedina bitna stvar pobrinuti se da taj osjećaj ne nestane u potpunosti. Naravno da još uvijek volite svog partnera, ali u jednom se trenutku večer uz pizzu i film čini privlačnijom od seksualnog maratona.

Kako nešto tako intenzivno može izblijediti u tako kratkom roku? Znanstvenici su došli do odgovora i, vjerovali ili ne, taj se trenutak događa poprilično rano u vezi.

Naime, prema istraživanju u Műnchenu provedenom na tri tisuće ljudi između 25 i 40 godina, seks je u vezi najintenzivniji u prvoj godini, nakon čega on postaje znatno rjeđi. Razlog tomu je taj što je parovima potrebno godinu dana kako bi se „seksualno upoznali“ i naučili sve čime će zadovoljiti partnerove seksualne želje. Nakon što par dostigne taj stadij, seksualna želja počet će blijediti.

No lošim vijestima tu nije kraj! Istraživanje je dokazalo da strasti s vremenom nastavljaju padati, te nakon 16 godina veze, seksualno zadovoljstvo među parovima pada za 27 posto. Hm, pa možda i nije tako strašno za nekoga tko je u vezi gotovo dva desetljeća.
S nešto vedrije strane, znanstvenici tvrde kako djeca nemaju negativan učinak na razinu strasti među parovima, iako se, logično, učestalost seksa s njihovim dolaskom smanjuje.

Zaključak? Seks neće biti TOLIKO super nakon 16 godina veze kao što je bio na početku, ali svaki par koji je u vezi izdržao toliko dugo, očito nešto ipak radi kako treba. Naposljetku, filmska večer u zagrljaju osobe koju volite uopće ne zvuči loše.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj