Ženski orgazam inače traje malo duže nego muški. Kako je lijepo biti žena!

18/05/2021

Muškarac i žena se upoznaju, upuste se u seksualni odnos i muškarac je dovede do vrhunca. Sve se čini jako jednostavno. Ali je li to zaista tako?

Gledanje romantičnih komedija dovelo nas je do zaključka da su svi orgazmi znojni, ali glamurozni. Hollywood zasigurno prikazuje postizanje orgazma kao jedan posve jednostavan i lagan proces. Ali u stvarnom svijetu svaki je orgazam potpuno drugačiji.

Orgazmi su magični i imamo toliko pitanja o njima: je li moje lice tijekom orgazma ružno? Mogu li nas susjedi čuti? Je li čudno ako moram zamišljati Ryana Goslinga da bih svršila?

Zatim je tu najvažnije pitanje: koliko je moj orgazam normalan? Više se nemate razloga brinuti jer vam Cosmo donosi odgovore.

Kako mogu znati jesam li doživjela orgazam?

Orgazmi, kao i sve ostalo, variraju. „Neke žene dožive orgazam, a da i ne osjete da se radilo o orgazmu“, kaže dr. Penny Adams. „Iskustvo možda ne odgovara vašim očekivanjima nakon što ste pročitali netočne informacije i vidjeli scene seksa u filmovima. Da biste bili sigurni, morate vježbati svršavanje. I to puno. Znate, za potrebe istraživanja.“

Koliko bi trebao trajati orgazam?

Prosječan ženski orgazam traje između 7 i 10 sekundi (dovoljno da ponovite njegovo ime tri puta – vjerujte nam, probali smo), što je malo više nego prosječan muški orgazam. Muškarci imaju 4-6 orgazmičkih kontrakcija, ali žene imaju 6 do 10. Jesmo li već spomenuli kako je divno biti žena?

Koliko najkraće može trajati orgazam?

Između 1–2 sekunde. Dovoljno za brzo "Daaa!"

Koliko različitih vrsta orgazama postoji?

Najpopularniji orgazam dolazi izravnom stimulacijom klitorisa. Može se dogoditi i tijekom penetracije kad vam partner direktno stimulira G-točku, osjetljiv dio u prednjem dijelu vagine. Neke žene mogu doživjeti orgazam i u snu. Sretnice.

Može li svatko doživjeti orgazam?

Većina da. „Ukupno 30% žena može svršiti tijekom vaginalnog seksa, bez korištenja prstiju i igračaka“, kaže dr. Adams. „Njih 40% može svršiti tijekom seksa ako im partner ili one same stimuliraju klitoris, 20% žena doživljava orgazam tijekom masturbacije, a ostalih 10% ne mogu svršiti, ali ne postoji nikakav fizički razlog za to.“

Koliko često u prosjeku žene svršavaju?

Ovisno o tome koliko često imate seksualni odnos ili se samozadovoljavate. Malo žena svrši svaki put tijekom seksualnog odnosa. Koliko ste zadovoljni sobom i svojim partnerom može utjecati na to koliko često ćete doživjeti orgazam: anksioznost vas koči, a osjećaji ljubavi ga čine intenzivnijim. A morate uzeti u obzir jeste li iscrpljeni i jeste li s nekim tko možda treba smjernice za zadovoljavanje žene.

Postoje li fizički znakovi da se orgazam približava – peckanje ili osjećaj kao da morate piškiti? 

Kad se približavate orgazmu, vjerojatno ćete početi disati brže i dublje. „Neke žene na početku orgazama preplavi osjećaj kao da moraju piškiti“, objašnjava dr. Adams. „Znači to nije dobar trenutak da mu kažete da stane!“

Mia Elliott

Novo

Komentiraj