Sve faze seksualne apstinencije!

19/01/2020

Prvo vam je dobro došla ljubavna pauza i odmor od (stresnog) dejtanja, ali nekoliko suhim mjeseci kasnije, stvari postaju nešto kompliciranije...

1. Blaženo neznanje. Ljepota početka ovog razdoblja je u tome što ne znate što vas očekuje. Ono što znate jest da ćete vjerojatno brzo opet biti seksualno aktivni (jer puno je riba u moru), a dotad ćete malo uživati u svom emotivnom miru, večerama s prijateljicama i solo druženju s britanskim kriminalističkim serijama.

2. Poricanje. Znači prošlo je, koliko, mjesec dana? To uopće nije toliko puno vremena. Hm, ovaj inspektor Barnaby jest star, ali je baš seksi. Kako to prije niste primjetili?

3. Suočavanje s činjenicama. Da, definitivno je prošlo jako puno vremena. Koliko ono mjeseci? Ajme, pa kako se to desilo?!

4. Ekstremna napaljenost. Sve o čemu razmišljate je seks. "Hm, na kojem su ono tv kanalu pornići, samo da malo bacim oko?"

5. Pretjerani trud. Napravili ste profile na svim dating stranicama i obećajete si da ćete od sad izlaziti puno češće. U jednom trenutku pretjerano „swipanje“ kao i odlaženje na niz propalih Tinder spojeva postalo je deprimirajuće. Čini vam se da se svi seksaju, osim vas. Može li se ponovno postati djevica ako se predugo ne seksa?

6. Duboko samosažalijevanje. Ne možete zaustaviti negativan tok misli. Pitate se: „Što nije u redu sa mnom? Ovo mi se događa jer sam grozna i to zaslužujem.“ Počinjete razmišljati o riječima koje je vaš bivši izrekao netom prije prekida. Sad sve ima smisla. Uvjeravate se da je bio u pravu iako znate da njegove riječi nemaju veze s istinom.

7. Mirenje sa žalosnom realnošću o tome kako se više nikad nećete seksati. Budimo realni. Osuđeni ste na propast. Ovo je vaša sudbina. Vrijeme je da odustanete.

8. Zauzimanje pozitivne perspektive. Tko je ovo nazvao razdobljem? Kome uopće treba seks? Ionako je odvratan. Tko se uopće želi dirati mokrim dijelovima tijela istovremeno proizvodeći čudne zvukove? Ionako uglavnom traje prekratko i nije vrijedan truda. Ne hvala. To me uopće ne zanima. Ja sam zrela osoba koja drži isključivo do duhovnih vrijednosti.

9. Užasna usamljenost. Samo kažem da bi bilo lijepo imati nekoga s kime s mogu maziti, razgovarati, ljubiti... To bi stvarno bilo lijepo.

10. Aktivna mržnja svake osobe na bilo koji način povezane sa seksom. Gledaj ove parove koji mi se unose u lice sa svim svojim seksom. Odvratni ljudi.

11. Gubitak libida. Što ste duže seksualno neaktivni, to je vaša želja za seksom slabija.

12. Ponovni pronalazak libida. Upravo ste masturbirali i podsjetili ste da zapravo itekako ponovno želite seks. Puuuuuno seksa...

13. Žaljenje za činjenicom što ste svaku svoju vezu okončali u neprijateljskim odnosima. Kako je moguće da ne postoji niti  jedna osoba s kojom se sad mogu seksati??? Kako??!!!!

14. Aktivno razmišljanje o tome s kim biste se mogli seksati. Možda onaj čudan rođak frendice koji mi tu i tamo šalje poruke? Ili možda onaj frajer s kojim sam prije tri godine izašla na ona tri tužna spoja? Bar nije loše izgledao...Uostalom, mogu ugasiti svjetla...

15. Zaključivanje da ipak želite nekoga tko vam se stvarno sviđa. Ionako je prošla cijela vječnost. Možda se ipak isplati pričekati još malo za onog pravog?

16. Fokusiranje na posao, prijatelje i obitelj. Ili na druge stvari u vašem životu. Postoji niz stvari koje vas čine sretnima, a nemaju baš nikakve veze sa seksom. Seks nije sve na svijetu.

17. Neočekivan prekid razdoblja bez seksa. OMG! Is this for real! 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj