Ako vama ne smetaju njegove nesavršenosti, zašto mislite da vaše smetaju njemu?

24/09/2021

Otkrijte muče li i vas 'problemi' koji muče milijune žena diljem svijeta i kako na te 'probleme' zapravo gledaju frajeri...

Svaka osoba nezadovoljna je barem jednim dijelom svoga tijela - kako vi, tako i Miranda Kerr, i Sophia Vergara. I upravo svi ti maleni nedostaci i tjelesne nesavršenosti uzrokuju nedostatak samopouzdanja ne samo kod žena, već i kod muškaraca diljem svijeta. I umjesto da bezbrižno uživamo u ljubavi, seksu ili avanturi koja nam se događa, mi razbijamo glavu pitajući se primjećuje li partner naše nedostatke. No koliko bi nas takve brige doista trebale brinuti?

Da malo karikiram stvari: sljedeći puta kada se budete osjećali nesigurno i tužno zbog svojih tjelesnih nesavršenosti bilo koje vrste, a uspoređujete se vjerojatno sa zanosnim ljepoticama s naslovnica časopisa koje su toliko fotošopirane da ih rođene majke jedva prepoznaju, odgovorite si na pitanje s kime spavate. I bez obzira na to bio vaš odgovor Ryan Gosling (možda doista jeste ta sretnica) ili neki anonimus koji vam je osvojio srce, činjenica je da i on, bio on Ryan Gosling ili anonimus koji vam je osvojio srce, i sam osjeća nesigurnost kada je izgled u pitanju. No baš kao što je on privlačan vama, sa svim svojim manama i nesavršenostima, i vi ste privlačni njemu. I jednom za sva vremena zapamtite sljedeće: kao prvo, ne postoji osoba koja je apsolutno zadovoljna svojim izgledom. Svatko od nas bi htio biti viši, niži, mršaviji, deblji, utegnutiji, plave kose, crne kose, kovrčave kose, većih grudi, užeg struka, manjih grudi, većeg penisa, manjeg penisa, manje guze, mršavijih nogu, debljih ruku, pravilnijeg nosa, punijih usana, gušćih obrva ili bilo čega drugog. A kao drugo, kada se dogodi kemija između vas i potencijalnog partnera, a što je samo pitanje vremena, zadnja stvar koja vas treba brinuti je celulit, ili male grudi, ili velika guza. Jer i vi jedva čekate da se bacite na njega, i nimalo vam ne smeta njegov krivi nos, nedostatak mišića ili veličina njegovog penisa. A isto tako, on primjećuje samo vas i jedva čeka da bude s vama.

Pogrešna je uopće pretpostavka koju se danas često prihvaća kao istinu, a ta je da fizičko savršenstvo vodi do seksualne privlačnosti. Činjenica je samo to da je ljudska seksualnost izrazito kompleksno područje u kojem je jako teško svoditi stvari pod isti nazivnik. Naše se seksualne preferencije, navike i potrebe drastično razlikuju, baš kao i svi drugi ukusi. I nešto što vi možda smatrate privlačnim, nekoga drugog nimalo ne privlači. Imam prijatelja koji voli isključivo izrazito vitke žene. Jedan drugi obožava žene s naglašenim oblinama i vjerojatnost da njima dvojici za oko zapne ista žena ravna je nuli. Meni je osobno Christina Hendricks predivna žena. Moja ju prijateljica ubraja u debele žene. Baš kao i Kim Kardashian, i Beyonce, i Jennifer Lopez. Dapače, jako je puno žena koje su meni osobno predivne i seksi, a koje moji muški prijatelji uopće ne percipiraju kao takve. Poanta je vrlo jednostavna - o ukusima se ne raspravlja. Jednostavno budite sretni i uživajte sa svojim partnerima. A što se vaših nesavršenosti tiče, budite sigurni da ih on uopće ne primijećuje. A ako ih slučajno i primijećuje, vjerujte da doista nije toliko površan da bi mu to predstavljalo ikakav problem. Jer ste mu vi privlačni upravo takvi kakvi jeste!

Mia Elliott

Novo

Komentiraj