Stvari koje nikada ne želite ubaciti u dejting profil

25/09/2020

Želite li ostaviti što bolji dojam i privući što više pozitivne pažnje, puno je toga što biste trebali izbjegavati, a ovo je najvažnije...

1. Stavove koji otkrivaju vašu antipatiju prema bilo kojoj grupi ljudi.

2. Korištenje hashtagova. Ostavite ih za Twitter i Instagram.

3. Spominjanje vaših bivših veza i ljubavi. U potrazi ste za novom srodnom dušom i ne želite ostaviti dojam da prošlost još uvijek nije iza vas.

4. Riječi poput 'novog početka', 'fresh starta' ili 'ponovnog stajanja na svoje noge'. Kao i u prethodnom slučaju, i ovo samo govori da dolazite u paketu s povećom emocionalnom prtljagom.

5. Korištenje 'i tako dalje' u nabrajanju stvari koje vas opisuju. Budite manje službeni i malo više opušteni. 'Itd.' i ovako i onako zapravo ne otkriva nikakav vaš interes.

6. Obraćanje potencijalnom čitatelju vašeg profila s 'ti'. Jednostavno je malo jezivo i zvuči pogrešno.

7. Korištenje previše uskličnika. Na primjer nakon svake druge riječi ili rečenice. Ovakvo izražavanje dokazano odbija ljude, a to nije nešto što želite.

8. Navođenje srcedrapateljnih, jeftinih, romantičnih izjava. Baš zato što su jeftine, otrcane i izlizane. Ne!

9. Navođenje cijele hrpe retoričkih pitanja. Jedno je sasvim dovoljno, a navođenjem više od jednoga, samo ćete odbiti i zbuniti ljude.

10. Korištenje fraze 'kao i svi drugi' ili 'sve što vole mladi'. Želite se istaknuti kao posebni, a osim toga, sve i da želite, jednostavno je nemoguće da volite baš sve što i neki drugi.

11. Pretjerivanje s informacijama o vašem poslu. U redu je spomenuti čime se bavite, no pretjerani detalji bit će samo dosadni i kontraproduktivni. Niste na LinkedIn-u.

12. Korištenje riječi 'moji me prijatelji opisuju kao...'. Sigurno ste samopouzdaniji, samosvjesniji i domišljatiji od toga.

13. Spominjanje šala i referenci u seksualnom kontekstu. Ne želite da netko stekne dojam da ste tamo zbog samo jedne stvari.

14. Pisanje ISKLJUČIVO VELIKIM SLOVIMA. Ovakvo bi izražavanje u razgovoru uživo stajalo uz bok vikanju, a ne želite vikati.

15. Pisanje o svom financijskom stanju, prihodima i/ili dugovima. Ovakve su stvari previše osobne i ovdje im definitivno nije mjesto.

16. Spominjanje zdravstvenih problema ili povijesti bolesti. O ovakvim stvarima, vjerujte nam, nitko ne želi čitati na profilu za upoznavanje.

17. Korištenje više od jednog emotikona. Zato što biste trebali biti sposobni izraziti se riječima i trebali ponosno to i pokazati.

18. Pisanje jeftine poezije o bilo čemu. Koliko god netko možda i volio poeziju, teško da ćete ovime šarmirati nekoga. Poeziju ostaviti za vlastiti dnevnik.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj