Što očekivati kad prvi put eksperimentirate sa ženom

09/09/2016

Mislite da bi vas mogle privlačiti žene? Cosmo ima super savjete!

1. Prihvatite svoje osjećaje

Bez obzira na to radi li se o frendici čiji vas zagrljaji sve više uzbuđuju i u vama razbuđuju neke nove osjećaje ili je riječ o instruktorici joge koja vam pridaje više pažnje nego što je to uobičajeno, u vama su se počeli javljati nepoznati osjećaji koji vas tjeraju da preispitujete svoju seksualnost. Nemojte ih blokirati iz svoga uma. Put do istinske sreće nalazi se o prihvaćaju sebe u cijelosti.


2. Nemojte paničariti i razmišljati o etiketama

Nemojte gubiti san razmišljajući o „L“ etiketama, niti se pokušati svrstati u određenu kategoriju samo zato što vam je i previše drago što imate pristup ženskoj svlačionici. Ne postoji formular o vašoj seksualnosti koji morate ispuniti u sljedećih pet dana niti će vam itko napisati kaznu zato što imate mokre snove o Ruby Rose.


3. Izaberite pravu partnericu za eksperimentiranje.

Ako odlučite da želite prestati zamišljati i napokon ostvariti svoje fantazije, odaberite nekoga tko zna na čemu ste. Problem s mnogim lezbijkama i biseksualkama je taj što „usputni turisti“ koji žele eksperimentirati često zaboravljaju kako su i one osobe s osjećajima i seks, čak i kad je s istom osobom, nije samo bezazlena zabava. Ako još uvijek niste sigurni je li to uopće za vas, onda se pobrinite da vaša partnerica to zna, a ako imate prave osjećaje prema njoj, onda se pobrinite da ona nije turist koji će pobjeći glavom bez obzira onda kad je sve gotovo.


4. Imate dečka? Recite mu!

Naše je društvo programirano tako da svi pretpostavljamo kako je seks s drugom ženom nešto što je potpuno dopušteno, pa čak i poželjno i kako će vaš muškarac biti oduševljen činjenicom da svoje orgazme pronalazite u krevetu svoje „frendice“. Pa, vjerovali ili ne, mnogi muškarci ne dijele taj osjećaj s ostatkom i vaša bi mala avantura mogla uništiti ono što imate. Razgovarajte s njim o mogućnostima. Ako razmišljate o seksu u troje, onda se pobrinite da ste oboje na istom sa željama i mislima.


5. Ne morate se seksati.

Ako je ljubljenje sve na što ste u tom trenutku spremni, onda se zadržite na tome. Idite korak po korak. Samo zato što je riječ o ženi, ne znači da automatski ima zeleno svjetlo za sve.

6. Slušajte svoje tijelo.

Ako odlučite otići korak dalje, lako je dovesti se do mini srčanog udara razmišljajući o tome što i kako dalje. Osjećate se poput tinejdžera u svom prvom seksualnom odnosu: „Što stavljam gdje?? Kako se ovo radi??“ Pa, prije nego se upustite u seks s drugom ženom, čak i ako znate kako žensko tijelo reagira, dobro je informirati se o tome prije nego se išta dogodi. U najboljem slučaju, izaberite nekoga iskusnijeg tko će vas voditi kroz cijeli proces i iskustvo učiniti puno manje stresnijim.


7. Stvari će nakon završetka možda biti malo čudne.

Ne želite završiti u situaciji u kojoj vaša najbolja frendica spava u šest slojeva pidžame na drugom kraju sobe sljedeći put kad bude spavala kod vas samo zato što ste se prošli put malo „zabavljale“. Ako možete pronaći način da se o tome smijete, onda to napravite. Ako je za oboje bolje da se pravite da se nikad ništa nije ni dogodilo, i to je u redu. Samo nemojte učiniti nešto što će uništiti vaše prijateljstvo. Ako ništa, ovo bi ga trebalo dodatno ojačati.

8. Neki će vas ljudi osuđivati.

Zato je najbolje biti spreman. Ako ste sigurni kako vas žene privlače više od muškaraca, onda se pripremite da vaša obitelj ili prijatelji to možda neće prihvatiti s velikim veseljem istog trenutka. Jednom kad im odlučite reći, pronađite najbolji način i dajte im vremena da se prilagode. S druge strane, ako ste bi-znatiželjni i samo isprobavajte teren, onda budite spremni kako vas neke lezbijke i neće smatrati najdražom curom u društvu.


9. Mogli biste se osuđivati.

Iako vrlo česta, homoseksualnost i dalje nije u potpunosti prihvaćena stvar u društvu. Zato nije neobično osjećati sram, zbunjenost i žaljenje nakon vašeg prvog odnosa sa ženom. Mnogi otvoreni homoseksualci priznaju kako su plakali nebrojeno puta prije nego što su sami sebe prihvatili takve kakvi jesu.

10. U redu je ništa ne poduzeti.

Mislite da vam se sviđaju žene, ali iz nekog određenog razloga – nervoze, monogamne veze u kojoj se nalazite ili činjenice da vam je samo maštanje o tome dovoljno – ne planirati ostvariti svoje tajne želje. Pa, vjerovali ili ne, to nije ništa loše!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj