Što o ljubavi govori glasnije od one dvije riječi? Ovih 10 stvari!

18/04/2020

Riječi „volim te“ trebale bi biti upućene nekome tko to stvarno zaslužuje, ali riječi ponekad nisu potrebne, jer postoji niz drugih načina na koje mu svakodnevno dajete do znanja da je on za vas jedini na svijetu...

1. Kad mu na zabavi uputite osmijeh s druge strane prostorije. Taj osmijeh može značiti bezbroj stvari: „Volim to što se tako dobro slažeš s mojim prijateljima“, ili: „Volim kako sad izgledaš“, ili: „Jedva čekam vratiti se kući s tobom“. Što god taj osmijeh značio, on je upućen s puno ljubavi i daje mu do znanja da mislite na njega.

2. Kad ima loš dan i znate da je jedino logično rješenje za bolje raspoloženje njegova omiljena pizza. Ne samo da možete osjetiti kad ima loš dan, nego znate i što po tom pitanju učiniti. Za neke je to omiljen obrok, dok je za druge običaj zagrljaj. Znati što poduzeti u svakom trenutku daje mu do znanja da ga volite, čak i ako to znači da ćete na polovicu pizze staviti tunu, iako ju vi na pizzi ne podnosite.

3. Kad ga zagrlite ili poljubite bez ikakvog razloga. Povremeno mu se prišuljate iza leđa i zagrlite ga. Nemojte lagati i reći da je bez razloga – razlog je taj što ga volite. On to zna i vi to znate.

4. Kad mu pošaljete tonu emojija. Ne, nema pojma što oni znače. Nitko nema tu količinu vremena i volje za dešifriranje vaših Milenijskih hijeroglifa. Ali on zna da ste uložili trud kako biste odabrali tih pedeset emojija i to sigurno znači...  nešto dobro. Osim ako su tužni ili pomalo zabrinjavajući.

5. Vjerujete mu. Oboje ste bili u barem jednoj otrovnoj vezi koja je povjerenje u svim sljedećim vezama bitno otežala. Ali to što vjerujete da je tamo gdje kaže da je i to što nemate potrebu njuškati i kopati po njegovom mobitelu je ogromna stvar.

6. Biranje odličnih, dobro promišljenih darova. Neki ljudi jednostavno nisu dobri u odabiru poklona. To je OK. To je vještina i neki su za nju talentiraniji od drugih.  Ali ako za svojeg partnera odaberete nešto stvarno posebno ili sami napravite nešto što će ga podsjetiti na vašu najomiljeniju uspomenu, ili ako mu poklonite nešto što je prije nekoliko mjeseci  spazio u trgovini, to pokazuje da vam je stalo, da ga slušate i da obraćate pažnju kao te da ste spremni potruditi se.

7. Ne popuštate kod svojeg argumenta u svađi zato što znate da je to za vašu vezu ispravno. OK, u trenutku kad mu budete objašnjavali zašto ne želite da kupi Jet-ski, to njemu možda i neće zvučati kao: „Volim te“, ali kad se pronađete u svađi  ili ga pokušate odgovoriti od toga da da otkaz prije nego dobro razmisli... te stvari radite iz ljubavi.

8. Šaljete mu male poruke kako biste mu pokazali  da mislite na njega. „Misliti na njega“ praktički je sinonim za „voljeti“.

9. Puštate ga da zadrži onu majicu za koju oboje znate da je grozna. Da, odavno je trebao baciti tu majicu punu rupa, ali on ju obožava i to što ste ju zbog toga spremni oprati i pažljivo spremiti u ormar s ostatkom, znači da ga stvarno volite.

10. Ispričavate se onda kad je i više nego jasno da ste zeznuli. U vašoj vezi doživjet ćete situacije u kojima će on biti jako u krivu. Bit će i vremena kad ste vi u krivu. No biti spreman progutati ponos i reći nekome da vam je žao što ste nešto rekli ili napravili govori da volite na načine na koje one tri male riječi nikad neće.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj