Što nam se to noću vrzma po glavi?

29/03/2018

Zanimljivo istraživanje otkrilo je o čemu najčešće sanjaju frajeri, a o čemu mi žene...

Nisu nam trebala istraživanja da nam otkriju kako smo mi žene romantičnije od frajera. Sukladno tome, i ženski seksualni snovi puno su romantičniji od muških. A upravo to je potvrdilo istraživanje obavljeno na španjolskom Sveučilištu Granada.

Znanstvenici su anketirali 2250 ispitanika u dobi od 18 do 73 godine koji su najmanje šest mjeseci u vezi. Ispitanici su trebali priznati koliko često imaju erotske snove i što se u njima događa. 

Prvi je rezultat na svjetlo dana iznio nešto što nas može razveseliti: najčešće je u snovima – i kod muškaraca i kod žena – glavni akter aktualni partner. Razlika je u učestalosti snova: dok muškarci u mjesec dana jako često imaju seksi snove, žene ih sanjaju tek povremeno. 
A kod snova koji nemaju veze s partnerom (koji su, srećom, rijetki), postoje očite razlike: dok gospoda u snovima često zalaze u svingerske klubove, u krevetu su s dvije djevojke ili sudjeluju u divljoj orgiji (to jest istražuju ono što nemaju u svakodnevnom ljubavnom životu), žene sanjaju o ugodnim seksualnim susretima – najčešće romantičnim. 

Znanstvenike je zanimalo i koji su najneugodniji snovi: dok žene smatraju prisilni seks iznimno neugodnim, muškarcima je najodbojniji seks s drugim muškarcem.

 

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj