Što nakon seksa žele žene, a što muškarci

15/11/2021

Ako išta ne volimo to je kada se frajer okrene na bok nakon seksa i želi zaspati. Dečki, obratite pažnju!

Najviše (i prvo) što žena želi nakon seksa jest tjelesni kontakt. No to ne znači da želi znojan zagrljaj; žene više vole poljupce i milovanje. “Nakon seksa mozak je preplavljen oksitocinom, takozvanim hormonom dodira”, kaže dr. Susan Hughes, autorica knjige 'Sex Differences in Post-Coital Behaviors'.

Dečki, fokusirajte se...
... na donji dio kralježnice jer je premrežen živčanim završecima, a izbjegavajte osjetljiva područja – grudi i bradavice – njihova se osjetljivost tijekom seksa može povećati 25 posto! Bonus masiranja donjeg dijela kralježnice: povećat će se protok krvi prema međunožju!

Želimo - repete!
Više od četvrtine žena želi repete – i to odmah. "A razlog je tome to što krv iz penisa odlazi brže nego iz vagine pa žena ostaje dulje vrijeme uzbuđena", kaže dr. Barry Komisaruk, psiholog sa Sveučilišta Rutger. “Tijekom orgazma se nucleus accumbens, prednji dio mozga povezan s centrom za nagrađivanje, aktivira.”
Pažnja, treba izbjegavati svaki položaj u kojem se stvara pritisak na klitoris – koji je nakon orgazma vrlo osjetljiv. Radije neka dečki legnu glavom na povišenu jastuku (ili njih nekoliko) pa povuku djeovku na sebe, odnosno u svoje krilo. To će omogućiti dovoljno tjelesnoga kontakta, a i moći će je ljubiti – a to je ono za čime žudi.

Razgovorom do povjerenja
Gotovo jedna od četiriju žena izjavila je da je razgovor nakon seksa čini najsretnijom. “Razlog je ženska potreba za uvjeravanjem i smirenjem”, kaže psihologinja dr. Anjula Mutanda sa Sveučilišta Kent. “Žene koriste razgovor kao dio prenošenja intimnosti.” I dodaje: “Povišena je aktivnost u amigdali i hipotalamusu – područjima mozga koja procesuiraju emocije.” A to povećava žensku želju za konverzacijom i traženjem, odnosno potvrđivanjem emocija.

Dečki, napravite ovo: Lezite na bok iza nje, priljubite se uz njezino tijelo i šapćite joj na uho. Osjećat će se kao da joj odajete veliku tajnu, opustit će se – a nakon toga joj možete reći koliko je bila vruća i seksi te joj opet misli usmjeriti na akciju.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj