Što način na koji vi i on spavate otkriva o vašoj vezi

22/01/2015

Govor tijela može izvrsno poslužiti kao pomoćnik u prijevodu stanja vaše veze...

Naši pokreti prilikom spavanja kotrolirani su od strane naše podsvijesti pa upravo način na koji spavamo s partnerom može puno toga otkriti o našoj vezi. Naravno da uvijek postoje iznimke i da je potpuno jasno zašto vaš dragi spava na drugom kraju kreveta ako cijeli život u snu mašete rukama i gurate se nogama, no ako prilikom sna ni jedan ni drugi nemate nikakvih ekscesa, evo kako se vaše spavanje može protumačiti.

Mala žličica

Svi jako dobro znamo što je spooning, odnosno pozicija u kojoj su partneri paralelno pripijeni jedno uz drugo. Mala žličica bi bila pozicija u kojoj ste pripijeni dok je partner taj koji je iza vas. Ova pozicija otkriva visoku razinu intimnosti i sigurnosti koje oboje osjećate.

Velika žlica

Obratna varijanta spooninga u kojoj ste vi ta koja ste iza partnera, otkriva da ste iznimno zaštitnički nastrojeni prema partneru i vezi, a možda čak i malčice posesivni.

Razdvojene žličice

Mnoga su istraživanja pokazala kako su partneri fizički najprisniji tijekom spavanja u ranim stadijima veze, a kako vrijeme prolazi, polagano uzimate sve više slobode i prostora. Razdvojene žličice jednostavno su spooning koji nije zapravo pravi spooning jer je između vas nekoliko centimetara razmaka pa niste potpuno priljubljeni jedno uz drugo. Ovakva poza i dalje otkriva zaštitničku nastrojenost, intimnost io podršku, ali je manje seksualna od klasičnog spooninga.

Vaša glava na njegovim prsima

Osobe koje spavaju licem prema gore najčešće su izrazito samopouzdane i samosvjesne. Spava li vaš partner na leđima s vašom glavom na prsima, time vam poručuje kako ima snagu i želju da vas zaštiti. Spavate li u ovoj poziciji okrenuti prema njemu u položaju fetusa, to znači da ste ovisni o njemu, a ako vam je samo glava na njegovim prsima dok vam je ostatak tijela ispružen, šaljete poruku kako samostalno želite donositi svoje odluke.

Lice prema licu

Spavate li okrenuti licem jedno prema drugome, postoji velika vjerojatnost da ste se emocionalno udaljili i da žudite za više intimnosti. Ovo posljednje je pogotovo jasan znak u slučaju da spavate okrenuti licima jedno prema drugome te priljubljenim donjim dijelovima tijela.

Spavanje na trbuhu

Spavate li vi ili vaš partner na trbuhu, a da to nije zbog problema s leđima ili vratom, to najčešće znači znakove nervoze, ranjivosti i nedostatak seksualnog povjerenja. Ljudi uglavnom spavaju licem prema krevetu kada se boje suočiti se sa svojim emocijama.

Spavanje na suprotnim stranama

Spavate li svatko na svojoj strani kreveta, to najčešće znači da ste oboje nezavisni ili da imate želju biti razdvojeniji. Ako ste inače par koji voli fizičku bliskost i maženje, ovo bi mogao biti pokazatelj da nešto nije u redu i da ste pod stresom ili da krijete nešto jedno od drugoga. Važno je i spomenuti da mnogim parovima jednostavno bolje odgovara nedostatak fizičke bliskosti tijekom spavanja koji rezultira kvalitetnijim snom i boljom fizičkom interakcijom dok ste budni. Ne volite li fizičku bliskost tijekom spavanja, mazite se 15 minuta prije spavanja ili ustajanja kako biste ojačali povezanost i vezu.

Spojene guze

Spavate li okrenuti svatko na svoju stranu uz dodirivanje guza, pokazujete uzajamnu vjernost i povjerenje uz poruku da svatko od vas cijeni svoj vlastiti prostor. Lica okrenuta svako u svoju stranu otkrivaju želju za nezavisnošću, no spojene guze otkrivaju kako želite ostati seksualno povezani.

Noge koje se dodiruju

Ako vam se tijekom spavanja dodiruju isključivo noge, to može značiti da vam nedostaje emocionalne ili seksualne povezanosti.

Isprepletena tijela

Spavate li isprepletenih ruku i nogu, to je jasan pokazatelj kako se ne možete zasititi jedno drugoga, čak ni dok spavate. Vaši su životi snažno isprepleteni i funkcionirate kao par. Vjerojatno dovršavate jedno drugom rečenice i izrazito brinete jedno o drugome.

Glave na različitim visinama

Gledano u odnosu na uzglavlje kreveta, spavate li s glavama jednako udaljenim od uzglavlja, to znači da ste na istoj valnoj udaljenosti. Još je bolje ako vam se prilikom spavanja glave dotiču, to znači da dijelite brojne misli i znate što je u glavi jedno drugome. Spavate li pak s glavama na različitim udaljenostima od uzglavlja kreveta, to otkriva da je onaj partner koji je bliže uzglavlju dominantniji i samopouzdaniji, dok je partner kojemu je glava udaljenija od uzglavlja znatno ovisniji o partneru i nižeg samopouzdanja.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj