Što kada mu vi želite oprostiti, ali vaša obitelj ne?

20/05/2019

Ponekad na to treba računati, ponekad se to može i izbjeći...

Često smo strogi i nemamo milosti prema preljubnicima iz javnoga života, ali privatno nismo tako brzi pri donošenju sudova. Pogotovo ako se to dogodilo nama samima. Prema statistikama, kao razlog prekida veze ili braka nevjera se pojavljuje tek u jednoj desetini slučajeva. A više od trećine ispitanika, muških i ženskih, priznaje da bi takvo što oprostili partneru ili partnerici i nastavili živjeti s njima.

Dogodi li se to jednom, prevara i ne mora biti razlog za okončanje veze. Brojni su parovi prošli bračna savjetovališta, a partneri koji su varali, jednako muškarci kao i žene, bili su spremni učiniti sve samo da spase svoje brakove. Ali za ljubavni su uspjeh potrebne dvije osobe i obje trebaju biti jednako posvećene tom cilju. Ali evo kada postane zeznuto. Možda ste vi spremni prijeći preko nevjere, no to ne znači da će to učiniti vaši prijatelji i rodbina. Djeluje jako teško, ali sve što se dogodilo u vašem braku ili vezi pokušajte i zadržati unutar tog odnosa. Tijekom liječenja rana prirodno je okrenuti se obitelji i prijateljima te tražiti podršku. Ali ako se kasnije pomirite, oni će vas pregaziti.

Neće vam dopustiti da zaboravite u kakvo vas je stanje partner doveo i stalno će vam nametati sumnje da će to ponoviti. Povratak u društvo s partnerom koji je varao dopušten je tek kad pre­ljubnik kod vas postigne dobar balans povjerenja. Dajte ljudima vremena da se priviknu na njega – i oni imaju osjećaje s kojima se trebaju nositi. Ni vama neće biti jednostavno nositi se s uspostavljanjem povjerenja vašeg partnera i prijatelja.

Treba proći neko vrijeme prije nego što ih smijete okupiti u istoj prostoriji a da se pritom ne pokolju. Budete li to požurivali, rezultati će biti sasvim suprotni. Jednako vrijedi i za vezu. Trebaju proći tjedni nakon što se pomirite da se ne plane na svaku sitnicu. Ali s vremenom ćete znati što ste imali prije varanja i znat ćete kako to bolje zaštititi.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj