Što je to toliko prokleto privlačno u lošim frajerima?

14/01/2020

Zaluđenost (nemogućim) izazovima, šarm ili nešto potpuno deseto?

Ako ste bili prosječna djevojka, vjerojatno ste sudjelovali u razgovorima o tome kako svaka od vas želi nekog dobrog dečka. A zašto i ne bi biste? Dobri dečki su jednostavno dobri, brinu o vašim osjećajima, promišljeni su i emotivno dostupni. Pa zašto onda uvijek uspijete "zapeti" sa onim "zločestim", iako znate da on nije ono što vam treba?

U vrijeme kada gledamo kako i slavni radije biraju negativca umjesto dobrice, prirodno je da oponašate ono što vidite. Slavni veličaju one zločeste, pa i mi mislimo da bismo trebali to replicirati i u našim životima.

Pogledajte samo sagu o Rihanni i Chrisu Brownu, gdje mu se ona vratila, nakon što ju je fizički napao. Tako je, i slavni vole one zločeste, zato ne čude naša razmišljanja o tome kako je normalno izlaziti s nekim kome nije stalo do vas, ili kako ćete ga baš vi "promijeniti".

Što je točno problem zločestih? Mi smo željne uzbuđenja, stoga ulazimo u veze s frajerima koje bismo potencijalno mogli promijeniti i učiniti da nas vole, što bi bio krajnji uspjeh. Međutim, ako i ostanete s jednim takvim, uvijek ćete se brinuti hoće li vas ostaviti i voli li vas on zapravo ili ne. Stalno ćete osjećati tjeskobu, nesigurnost, a život na rubu ubrzo će vam dosaditi i postati prenaporan. Tada će nestati vaše uzbuđenje.

Međutim istraživanja su pokazala kako dobri dečki nisu nužno manje agresivni ili manje natjecateljski nastrojeni. Dobri dečki imaju jednu jako vrijednu osobinu, a to je ugodnost. Osim toga brinu se za vašu sreću, a s drugim ljudima također uspostavljaju pozitivne odnose. Nama se čini da su to frajeri s kakvima zapravo želimo biti. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj