Emocionalna vs. tjelesna: Koja prevara više boli?

16/05/2021

Kada su seks i emocije u pitanju, žene i muškarci nisu na istoj valnoj duljini...

Naravno da nitko ne želi biti prevaren, no da morate birati, biste li radije bili prevareni emocionalno ili fizički? Iako ste kilometrima od nas i samo vi znate koji odgovor preferirate, nekako smo poprilično sigurni da znamo koji je to.

Pitanje koja prevara više boli oduvijek je bilo predmet diskusije. Dok neki vjeruju kako emocionalna prevara ne vodi nužno do prekida, neki je smatraju najgorom mogućom budući da su u pitanju - emocije. Fizička prevara na potpuno je suprotnoj strani i ona se najčešće svodi isključivo na seks i strast.

Ako je vjerovati studiji objavljenoj u Archives of Sexual Behavior, žene i muškarci potpuno drugačije reagiraju na različite 'stupnjeve' prevare. Studija koja je obuhvatila čak 64000 ispitanika je pokazala kako heteroseksualne žene najviše boli emocionalna prevara, dok heteroseksualne muškarce najviše pogađa ona fizička. Objašnjenje? Vjerojatno zato što su nama ženama emocije znatno bitnije nego frajerima, a seks je pak frajerima puno važniji od emocija. As simple as that!

Mia Elliott

Novo

Komentiraj