Stiže li uskoro anti-baby pilula za muškarce?

21/03/2016

Znanstvenici iz Minnesote vjeruju kako su bliže no ikad prije...

Kako stvari stoje, žene bi uskoro brigu oko neželjene trudnoće u vidu kontracepcijskih pilula mogle dijeliti sa svojim partnerima, budući da znanstvenici sa Sveučilišta Minnesota vjeruju kako su poprilično blizu pronalaska idealne formule za muškarce.

Otkako su 60-ih godina prošlog stoljeća kontracepcijske pilule za žene postale dostupne, postale su jedna od omiljenih kontracepcijskih metoda i danas iz kao glavnu metodu koristi 17,5% žena u dobi između 15 i 44 godine. No, monoge žene iz nisu u mogućnosti koristiti zbog raznih zdravstvenih tegoba poput visokog krvnog pritiska ili srčanih oboljenja, a ne smiju ih konzumirati ni dojilje.

Problem stvaranja muške kontracepcijske pilule je pogađanje formule koja bi muškarce privremeno činila sterilnima bez da im umanjuje želju za seksom, da formula bude dugotrajno sigurna i da se izbjegnu nuspojave poput sklonosti debljanju i smanjenja razine dobrog kolesterola, a što je bio slučaj s prethodnim pokušajima.

A koliko je uopće frajera spremno koristiti kontracepcijske pilule? Istraživanje koje je proveo 'Telegraph', a koje je obuhvatilo 84000 muškaraca otkrilo je kako bi se čak 52% njih opredijelilo za ovakvu metodu zaštite kada bi takva pilula postojala.Photo credit: Profimedia 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj