Stanite na put njegovoj ljubomori

07/03/2018

Volite ga i želite da veza uspije? Prihvatite njegovu nesigurnost i pronađite način da to promijenite...

1. Otkrijte razlog njegove ljubomore. Ne možete riješiti problem bez toga. Možda je imao problema u djetinjstvu i sada mu je potrebno da se osjeća prihvaćenim. Možda je bio u lošim vezama i želi spriječiti ponavljanje tih iskustava. Na vama je da otkrijete pravi razlog.

2. Slušajte što vam govori. Da biste otkrili razlog njegove muke, naćulite uši. Nikada nećete shvatiti njegovu ljubomoru i razloge zbog kojih se javlja ako pažljivo ne slušate što vam ima za reći. To će vam pomoći da se lakše nosite s njegovom nesigurnošću.

3. Razgovor o tome pomaže. Ali razgovor, ne prepirka. U pozadini njegove ljubomore je strah da ćete ga napustiti. Jasno i smireno mu prezentirajte svoje osjećaje i imate dobre šanse da promijeni ponašanje. Budite otvoreni i nemojte skrivati ništa jer iskrenost sprečava iznenađenja i prepirke u budućnosti.

4. Postavljanje pravila u vezi je dobar način izbjegavanja svađa. Oboje ćete znati koji potezi ono drugo ljute i izbjegavat ćete ih. Ako vam je zaista stalo, pravila vam neće smetati.

5. Radite na njegovu samopouzdanju. Neka se osjeća dobro u svoj koži. Uputite mu koji kompliment, neka zna da vam je stalo. Kako će rasti njegovo samopouzdanje, tako više neće vidjeti prijetnju za vašu vezu u mnogim situacijama koje su ga prije zabrinjavale. A ako ga uključite u sve aspekte svog života, pokazat ćete mu da nema razloga biti paranoičan.

6. Kod tvrđih oraha, gdje ne pali nijedan od prethodnih savjeta, dobar je recept vraćanje istom mjerom. Pravite se da ste ljubomorni i zbog najglupljih mogućih razloga. Kad vam da do znanja da ga zamarate glupostima, uzvratite mu pitanjem: "A što misliš kako se ja osjećam kad ti..." Možda glas razuma tada dopre do njegova mozga i shvati kako se glupo ponašao pa će se možda početi mijenjati.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj