Siguran put do 'happily ever after'

24/11/2017

Ispitali smo što to točno parove s onim 'it' faktorom razlikuje od svih drugih. Čini se kako su to ove navike!

Odlaze na spavanje u isto vrijeme. Studije su pokazale kako su sretniji i bliskiji oni parovi koji imaju usklađene biloške ritmove. Što je i normalno jer se ne događaju situacije da se njemu već jede ručak kada ste vi tek izgmiljili iz kreveta i poželjeli popiti jutarnju kavu, jedno 5 sati nakon njega.

Kažu 'volim te' bezbroj puta u danu. Vi znate da on voli vas, zna i on da i vi volite njega, no svejedno je lijepo i zdravo za vezu to uvijek iznova čuti.

I dalje imaju samo svoje vrijeme. Ne morate voljeti iste stvari niti iste ljude. Svatko bi unatoč tome što je u vezi trebao imati vremena samo za sebe i stvari koje ga ispunjavaju. Zapostavite li sebe, s vremenom ćete neminovno postati frustrirani i ogorčeni, baš kao i vaš partner, a to je daleko od klime pogodne za dugu i sretnu vezu.

Stalno se dodiruju. Puuuuno, puno se dodiruju. Ne morate visiti stalno jedno po drugome. Upravo su maleni dodiri oni koji razvijaju intimnost. Držanje za ruku, maženje, uklanjanje trepavice s njegovog obraza... I neseksualni dodiri vas itekako mogu zbližiti.

Razgovaraju o apsolutno svemu. O bitnim stvarima i onim nebitnim. O planiranju sutrašnjeg dana, o izložbi koju žele posjetiti, o omiljenim filmovima i pjesmama, o tome kako žele da im život izgleda za deset godina...

Ne obraćaju toliku pažnju na mobitele. Možda niste ni svjesni koliko zapravo vremena kada ste fizički zajedno i vi i on provedete pregledavajući vijesti, facebooke, instagrame... Ugasite mobitele i posvetite se jedno drugome bez ometanja i notificationa!

Usmjereni su na dobre trenutke. Najlakše je pronaći sitnice, ali i one krupnije stvari koje nas kod partnera iritiraju, te mu iste stalno predbacivati. Usredotočite se na sve ono što jedno kod drugog volite i što vam vraća osmijeh na lice.

Dijele si komplimente. Baš kao što komplimenti pršte na sve strane na početku svake veze, tako bi trebali nastaviti i kasnije. Komplimenti razvijaju samopouzdanje, a nema ništa bolje od toga kada se upravo zbog osobe koju volite osjećate sretno, samopouzdano i ispunjeno.

Vježbaju zajedno. Možda ne svakodnevno, ali barem jednom tjedno. Motiviraju jedno drugo i uživaju u zajedničkom konstruktivno provedenom vremenu.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj