Vrijeme je da isprobate seksi ideje koje će malo uzburkati vašu (pre)mirnu luku

22/07/2021

Jer svakome se može dogoditi da upadne u dosadnu seksualnu rutinu...

Napunite se adrenalinom. Zajedno se upišite se na planinarenje, tečaj padobranstva ili unajmite motor i otisnite se na vikend avanturu u nepoznato. Nove, uzbudljive situacije u kojima ćete se zajedno naći potaknuti će lučenje istih onih kemikalija u mozgu koje se oslobađaju kad ste u početnoj fazi zaljubljenosti.

Napravite nešto neočekivano. Ujutro uglavnom ne znate kako se zovete, pa je vaš dragi odavno odustao od pokušaja jutarnjeg vođenja ljubavi, iako on to obožava. Iznenadite ga i uđite mu pod tuš prije doručka. Ili ga zamolite da dođe po vas na posao, a onda mu recite da produži do nekog osamljenog mjesta.

Prisjetite se početka veze. Kakav vas osjećaj obuzme dok gledate fotografije s tuluma iz srednje škole, kad je sve bilo opušteno, zabavno i uzbudljivo? Osjećaj sreće i topline. Isto ćete osjetiti i ako prolistate album s fotkama iz prvih mjeseci vašeg hodanja, pogotovo ako se skupa prisjetite tih dana: tko je kome prvi uletio, kada i gdje ste prvi put vodili ljubav, kada ste si prvi put rekli "volim te"...

Zamijenite uloge. Unesite nešto novo u svoje svakodnevne aktivnosti. Ako inače vi kuhate, a on šeta psa, neka se za promjenu on okuša u kuhinji a vi preuzmite izvođenje ljubimca. Umjesto da, kao obično, vaš dečko vozi na putu do vikendice, vi sjednite za volan, a njemu dopustite da preuzme ogranizaciju vikend aktivnosti. Zamjena dužnosti, objašnjavaju psiholozi, unosti određenu svježinu u odnos i istovremeno pomaže partnerima da sagledaju perspektivu onog drugog.

Mia Elliott

Novo

Komentiraj