Seks+nap= snap!

26/03/2019

Poslijepodnevni seks nabrzaka pa zajedničko drijemanje? Dobitna kombinacija za punjenje baterija!

Country zvijezda Carrie Underwood u nedavnom je intervjuu za kanal E! i ne znajući pokrenula novi trend, spojivši svoje dvije omiljene aktivnosti u jednu – seks i drijemanje (nap): snap! Ne da je to idealna kombinacija za lijenu, opuštenu nedjelju i za zapravo svako poslijepodne nego su još i znanstvenici potvrdili blagodati takva opuštanja.
Kada ste povezani s partnerom, razina hormona kortizola (hormona stresa) se smanjuje, a vašim tijelom prevladavaju veće količine dobrih hormona poput oksitocina i dopamina. Sve te tjelesne promjene rezultiraju opuštanjem tijela i uma, što vas vodi do stanja savršenog za uplovljavanje u drijemež, objasnila je doktorica Saralyn Mark.
Međutim, povezanost seksa i drijemanja tu ne prestaje. Studija koju je provelo Sveučilište Michigan otkrila je da što ženino poslijepodnevno drijemanje dulje traje, to je njezina seksualna želja sutradan snažnija. Da preciziramo, svaki sat drijemanja značio bi 14% veću vjerojatnost za seks!
“Znanost je još jednom potvrdila korist dobrog sna za naš seksualni život”, rekao je dr. sc. David Kalmbach, voditelj studije. Kada ste odmorni, poboljšava se i raspoloženje, što može dovesti do kvalitetnijeg seksualnog života. “Ne samo da su žene sklonije seksualnim aktivnostima kada se osjećaju bolje, nego, čini se, u tim trenucima više i uživaju u seksu”, objasnio je Kalmbach.
Koja je pouka ove slatke priče prije spavanja? Želite li više akcije, najprije ugrabite više sna! “Za klasičan snap, lezite potrbuške, a vaš dragi neka bude iza vas. Neka vas obgrli nogama kako bi mogao straga ući u vas”, savjetuje stručnjakinja za veze Dawn Michael. U toj ćete se pozi oboje opustiti i uživati, a nakon toga utonuti u san.
Ili se odmarajte na njegovim prsima, goli, upijajući njegove feromone, uplovljavajući zajedno u san. Još napola omamljeni dodirujte jedno drugo i razbuđujte jedno drugo malo-pomalo. Oralno buđenje genijalna je ideja! “Hej, bejb, jesi li za snap?” Nešto nam govori da ćete se i vi i on uskoro naslušati ovih riječi. I da, ovo s razlogom postaje naša najnovija opsesija!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj