Seks na prvom dejtu? Evo zašto bolje ne!

29/03/2018

Znamo i koliko je točno poželjno suzdržavati se...

Kad upoznate frajera s kojim kliknete na prvu, sve o čemu možete misliti je vas dvoje u klinču. Ali tu se javljaju problemi. U trenutku kada se potpuno predate, gubite svoju stvarnu poziciju u dinamici snage dejtanja. Seks stvara lažan osjećaj intimnosti pa ćete čak u slučaju kad niste bili sigurni je li frajer zaista za vas, nakon seksa osjetiti potrebu za vezanjem... 

Kod frajera to nije slučaj. U vrijeme prije seksa bio je potpuno začaran vama, a što dulje ostanete u toj fazi, to ćete ga više intrigirati, što će vam osigurati kontrolu nad razvojem događanja. Zato je važno odgađati seks koliko god je moguće, a idealno bi bilo mjesec dana. Znamo da je teško tome odoljeti kad je fizička privlačnost toliko intenzivna, ali na kraju se isplati. Treba li vas još malo nagovarati, imamo 3 važna razloga!

1. Koliko god vas želio, nada se odbijanju. U početku ‘potjere’ muškarci traže brzu zabavu u krevetu, ali su i u potrazi za povezanošću. Iako će upotrijebiti sav svoj šarm ne bi li vas namamili u krevet, istina je da u stvari žele da ih odbijete. Jasno je da žele seks, ali vole i dobar izazov, i što dulje moraju raditi na slučaju, više ih uzbuđuje nagrada. Ako mu se sviđate, podsvjesno će željeti vaše odbijanje jer će vas to učiniti još poželjnijima. Koliko se god dugo možete poigravati obećanim seksom, to će više biti fiksiran na vas.

2. Što dulje traje razdoblje iščekivanja, seks će kad se napokon dogodi biti intenzivniji. Dok odbijanjem zadržavate njegov interes, istodobno raste i zanimanje – što će se na kraju dogoditi. Budimo iskreni – prvi seks s nekim nije baš najbolji, ali s obzirom na to da ste ga dugo čekali, čini se da je zaista intenzivan. 

3. Bit ćete trezveniji i razmišljati kvalitetnije. Nije tajna da vam seks može pomrsiti zdravo rasuđivanje. Ako s frajerom kliknete na seksualnoj razini, možete propustiti neke njegove mane ili zanemariti odlične kvalitete, sve zbog opravdavanja razloga što ste se uopće upustili u seks s njim. Ako čekate seks, imat ćete oči širom otvorene. Dobit ćete šansu da se upoznate i možete vjerovati sami sebi da se seks dogodio iz pravih razloga, a ne isključivo radi intenzivne privlačnosti. 

Fotografija Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj