Šarm kojemu nitko ne može odoljeti i još 3 odlike manipulatora bez premca

24/01/2021

4/4 znači da je vrijeme da mu kažete 'zbogom'!

Veza s manipulatorom izrazito je emocionalno iscrpljujuće iskustvo i nipošto nije nešto što zaslužujete. Viđate li se s jednim takvim, vrijeme je da otiđete dok još imate vremena. A evo i kako prepoznati igra li se vašim osjećajima ili nemate razlog za prekid veze.

1. Uvijek je šarmantan. Usudit ćemo se reći neodoljivo šarmantan. I točno zna kako da svoj šarm iskoristi za svoje dobro. Jedna od stvari zbog kojih ga volite je ta da ste svjesni da on može učiniti da se svatko zaljubi u njega - vaši ga prijatelji obožavaju, baš kao i vaši roditelji. No ponekad se pitate je li to sve farsa. Jer ga vi često vidite loše raspoloženog i to uglavnom kada ste nasamo s njim, iako je u društvu duša svake zabave. Osim toga, čini vam se da nema baš iskrenih odnosa s drugim ljudima osim s vama.

2. S njim nikada ne znate na čemu ste.  On je emocionalno nepredvidljiv u toj mjeri da vas to nerijetko frustrira. Koliko ga vi poznate, a vi ga poznate najbolje, on nema neko raspoloženje koje je tipično za njega - malo je zagrijan, malo je hladan, malo je super raspoložen, malo je natmuren na cijeli svijet. Jedna vas sekunde voli najviše na svijetu i obasipa poljupcima, a već druge kuka kako ga uopće ne doživljavate i odjednom je na vama da ga ponovno oraspoložite i dokažete mu da je on sav vaš svijet. Jedini problem je što za početak niste ni učinili ništa zbog čega bi se osjećao imalo drugačije.

3. Nesigurni ste u vezu s njim. Veza s njim je kao hodanje po jajima - prije nego što bilo što učinite ili kažete dva puta razmislite hoće li ga to uzrujati. I nikada niste sigurni hoće li ili ne, jer je on u stanju potpuno drugačije odreagirati po istom pitanju. Imate li neprestano osjećaj kao da bi neki vaš postupak mogao značiti kraj vašeg odnosa, pitanje je zaslužuje li on uopće da ga zovete svojim dečkom.

4. Lagao vam je nebrojeno puno puta. Nije uopće bitno je li u pitanju mala ili velika laž - vi ste ga u laži uhvatili i to je jedino bitno. Kao i činjenica da nije prestao lagati vam unatoč tome što ste ga više puta ulovili u laži. Dapače, on nekako uvijek nastoji prezentirati da ste vi krivi što vas je uopće morao lagati. On će reći što god je potrebno da se izvuče jer zna da ćete vi preko svega prijeći. Jednom kažite 'dosta'!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj