Recept za zdravu vezu

31/10/2017

Ili što je sve poželjno da vas dvoje potrajete zauvijek...

1. Bezbroj puta si kažite 'volim te'. Vi znate da on voli vas, zna i on da i vi volite njega, no svejedno je lijepo i zdravo za vezu to uvijek iznova čuti.

2. Dodirujte se kad god za to imate priliku. Puuuuno, puno se dodirujte. Ne morate visiti stalno jedno po drugome. Upravo su maleni dodiri oni koji razvijaju intimnost. Držanje za ruku, maženje, uklanjanje trepavice s njegovog obraza... I neseksualni dodiri vas itekako mogu zbližiti.

3. Razgovarajte. O svemu. O bitnim stvarima i onim nebitnim. O planiranju sutrašnjeg dana, o izložbi koju žele posjetiti, o omiljenim filmovima i pjesmama, o tome kako želite da vam život izgleda za deset godina...

4. Dijelite si komplimente. Baš kao što komplimenti pršte na sve strane na početku svake veze, tako bi trebali nastaviti i kasnije. Komplimenti razvijaju samopouzdanje, a nema ništa bolje od toga kada se upravo zbog osobe koju volite osjećate sretno, samopouzdano i ispunjeno.

5. Fokusirajte se na ono pozitivno. Najlakše je pronaći sitnice, ali i one krupnije stvari koje nas kod partnera iritiraju, te mu iste stalno predbacivati. Usredotočite se na sve ono što jedno kod drugog volite i što vam vraća osmijeh na lice.

6. Nemojte biti zlopamtila. Ne morate mu i pet godina kasnije predbacivati što se nije u startu otarasio one pijane žene što se po njemu vješala u klubu. Niti što mu je bilo važnije otići van s prijateljima nego vas odvesti u kino na premijeru filma s vašim omiljenim glumcem. Tamo negdje 2005...

7. Zajedno odlazite na spavanje. Studije su pokazale kako su sretniji i bliskiji oni parovi koji imaju usklađene biloške ritmove. Što je i normalno jer se ne događaju situacije da se njemu već jede ručak kada ste vi tek izgmiljili iz kreveta i poželjeli popiti jutarnju kavu, jedno 5 sati nakon njega.

8. Vježbajte zajedno. Možda ne svakodnevno, ali barem jednom tjedno. Motivirajte jedno drugo i uživajte u zajedničkom konstruktivno provedenom vremenu.

9. Isključujte svoje mobitele. Možda niste ni svjesni koliko zapravo vremena kada ste fizički zajedno i vi i on provedete pregledavajući vijesti, facebooke, instagrame... Ugasite mobitele i posvetite se jedno drugome bez ometanja i notificationa!

10. Zadržite svoju individualnost. Ne morate voljeti iste stvari niti iste ljude. Svatko bi unatoč tome što je u vezi trebao imati vremena samo za sebe i stvari koje ga ispunjavaju. Zapostavite li sebe, s vremenom ćete neminovno postati frustrirani i ogorčeni, baš kao i vaš partner, a to je daleko od klime pogodne za dugu i sretnu vezu.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj