Potvrdilo i istraživanje: seksi fotke su dobre za vezu!

12/05/2020

Sekstanje je u današnjem svijetu itekako popularno i društveno prihvatljivo pa se nemojte ustručavati ukoliko vam se tu i tamo u mobitel uvuče pokoja zločesta fotka.

Otkako je tehnologija uznapredovala, znatno se promjenio način komunikacije općenito, a posebno u svijetu dejtanja. Nekada se udvaralo uživo, slala su se ljubavna pisma, danas svajpamo, sekstamo i šaljemo zločeste poruke. No, koliko su današnje metode manje ili više upsješne od onih kojima se služila generacija naših roditelja?Istraživanje provedeno na Sveučilištu Drexel u Philadelphiji potvrdilo je kako je, čini se, moderan način korisniji nego što smo vjerovali.

Naime, ovo istraživanje ispitalo je čak 870 Amerikanaca u dobi između 18 i 82 godine te pokazalo kako je 82 posto ispitanika seksi poruku poslalo barem jednom, a 82 posto njih je to učinilo u proteklih godinu dana. Tri četvrtine ispitanika to je činilo u ozbiljnoj vezi, a 43 posto ispitanika u sekstanju se okušalo i u neobaveznim vezama.

Prema daljnjim rezultatima, ispitanici su potvrdili kako ih sekstanje u vezi generalno čini i sretnijima, ali i seksualno zadovoljnijima od onih koji nisu prakticirali ovaj način komunikacije. Logično, ljudi u nešto svježijim ili neobaveznim vezama fotke svojih golih partnera prihvaćaju s većim uzbuđenjem od onih koji su u vezi duže vrijeme. (Vjerojatno zato što nema toga što dosad nisu vidjeli.) Osim spomenutoga, istraživanje je otkrilo i kako muškarci u ovom sportu uživaju nešto više od žena.

Sekstanje je u današnjem svijetu itekako popularno i društveno prihvatljivo pa se nemojte ustručavati ukoliko vam se tu i tamo u mobitel uvuče pokoja zločesta fotka. S druge strane, slažemo se kako je ovo još samo jedan od načina da dodatno začinite svoju vezu – bila ona svježa ili, baš suprotno, čvrsta i u potrazi za malo uzbuđenja. I naravno, last but not least, uvijek sekstanju pristupajte s dozom opreza kako ne biste poslali nešto što će završiti u krivim rukama i zuavijek požalili. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj