Postoje li doista vaginalni orgazmi?

06/02/2016

Ako je vjerovati rezuktatima nedavno provedene studije, dugo smo godina živjeli u zabludi...

Još otkad su dr. William Masters i Virginia Johnson krenuli s istraživanjima seksa i fizičkih reakcija na seks i seksualne podražaje, vjerovali smo kako postoje vaginalni i klitoralni orgazmi. A onda su se pojavili doktori Vincenzo i Giulia Puppo.

Oni su naime objavili rezultate studije u časopisu 'Clinical Anatomy' te iznijeli neke poprilično ozbiljne i hrabre navode. Tako, ako je vjerovati njima, ne postoji ono što zovemo vaginalni orgazam. Postoji jedan jedini orgazam i on se uvijek postiže stimulacijom klitorisa. Ne postoji niti G-točka. Navodno! No prije nego se oneraspoložite, ima i optimistični dio. Ženski je orgazam navodno uvijek moguć, a osim toga, žene imaju mogućnost postići nešto što oni zovu super orgazmičnim iskustvom.

Budući da doktori Vincenzo i Giulia, iako navodno znaju sve o seksu, nisu podijelili niti jedan savjet (na primjer, kako postići to famozno super orgazmično stanje), mi ćemo i dalje vjerovati u 'bajke' iz ere Williama Mastersa i Virginije Johnson. Barem dok ne dobijemo neki čvrsti dokaz crno na bijelom. Ili barem neki savjet!


Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj