Pogled na seks iz muške i ženske perspektive

14/10/2019

Koje su glavne sličnosti, a koje razlike...

Žene su bolje u postizanju višestrukih orgazama. Da, kažemo bolje jer nije nemoguće da i muškarci dožive višestruke orgazme. Seks terapeutkinja Barbara Keesling jednom je za Cosmo rekla da 'ako ste žena koja može doživjeti jedan orgazam, onda možete doživjeti i višestruke orgazme'. Frajeri s druge strane nakon orgazma uglavnom trebaju pričekati izvjesno vrijeme da ponovno napune baterije i bace se na rundu broj 2. No doista postoje frajeri koji mogu doživjeti nekoliko orgazama bez prekidanja odnosa. Zanimljivo je da, unatoč tome, postoji jako malo istraživanja koja se bave muškim višestrukim orgazmima.

I frajeri glume orgazme, samo puno rjeđe nego žene. Studija provedena 2010. godine obuhvatila je 180 muškaraca i 101 ženu te pokazala kako je 28% muških ispitanika i 67% žena barem jednom odglumilo orgazam. A najnovija studija objavljena u časopisu 'Sexual and Relationship Therapy' otkrila je kako je najčešći razlog glumljenja orgazma kod frajera želja za podizanjem partneričinog ega. Žene, s druge strane, orgazam najčešće glume kako bi loš seks privele kraju.

Oralni seks kod žena uvelike povećava vjerojatnost orgazma. Carol Queen, seksologinja i znanstvenica otkrila je kako 70% žena jako rijetko ili nikada ne dožive orgazam kroz vaginalni odnos. 74% frajera s druge strane redovito doživljava orgazam prilikom odnosa. No slika se drastično mijenja kada se u obzir uzmu i ostale seksualne aktivnosti. Tako se recimo 81% žena izjašnjava da su prilikom posljednjeg odnosa doživjele orgazam, ali da je odnos uključivao i oralni seks. I dok znanstvenici općenito dolaze do zaključka kako žene naspram muškaraca doživljavaju manje orgazama, zanimljivo je kako žene koje imaju odnose s drugim ženama doživljavaju značajno puno više orgazama od žena koje odnose imaju isključivo s muškarcima.

Ženama je tijekom seksa potrebno više vremena da postignu orgazam. Ženama je otprilike jednako vremena potrebno da postignu orgazam masturbacijom koliko je muškarcima potrebno da ga postignu odnosom. Iako ne postoji pravilo koliko je ženama vremena doista potrebno da tijekom odnosa postignu orgazam, prosjek je 20 minuta, dok frajeri obično orgazam mogu postići već nakon 5 minuta. A upravo je toliko vremena ženama potrebno kada se same dodiruju.

Žene uzbuđuju seksualni prizori svih spolova, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju. Istraživanja su pokazala kako i straight i gay žene imaju jednake fizičke odgovore na razne seksualne sadržaje, dok će se muškarci uglavnom uzbuditi jedino kada gledaju spol koji preferiraju. Jedna je studija iz 2015. otkrila kako straight žene jednako privlače filmovi s privlačnim muškarcima kao i s privlačnim ženama, dok će gay žene i straight muškarce uglavnom privući film s akterima onog spola koji preferiraju. Dok muškarce uzbuđuje sama osoba, žene uzbuđuju senzualnost i same radnje i najčešće im pogled na privlačnog muškarca u nekoj neutralnoj pozi nije dovoljan da se uzbude.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj