Patite za bivšim? Ovo neka vam bude utjeha!

31/01/2018

Vama nije nimalo lako, a njemu je vjerojatno još gore...

Prekinuli ste vezu i koliko god se trudili ne uspijevate izbiti ga iz glave. Stalno razmišljate gdje je, kako je, što radi, viđa li se s nekim novim, kada ćete naletjeti na njega, ima li nade za pomirenje. E pa ako ste mislili da je vama teško, nadamo se da će vas ovo barem malo utješiti.

Nedavno je provedeno istraživanje britanskih znanstvenika pokazalo da su muškarci mnogo osjetljiviji na prekid nego što se to dosad mislilo. Emocionalne uspone i padove frajeri puno teže podnose od cura. Znanstvenici to objašnjavaju činjenicom da su žene sklonije sklapanju prisnih prijateljstava od muškaraca zbog čega imamo “rame za plakanje” kada zagusti.

Muškarci pak često ne žele pokazati osjećaje, a naročito ne pred prijateljima. Sociolozi tvrde da se muškarci nemaju naviku povjeravati prijateljima te se zbog prekida veze mogu osjećati izolirano. Rezultati istraživanju su, između ostaloga, pokazali i da su žene nakon prekida veze sklone razgovoru o osjećajima, dok frajeri tugu češće utapaju u alkoholu i drugim porocima.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj