Ovo su 7 stvari o kojima NE treba pričati nakon seksa

31/01/2019

Jer, nije niti mjesto, niti vrijeme.

Ah, šaputanja na jastuku. Krevet je mjesto na kojem možete biti iskreni, kinky, sirovi, seksi, svoji. Ali, budimo iskreni: koliko god se na prvu činilo da je krevet idealno mjesto za ozbiljne razgovore o vezi, on to nije. To su naši endorfini (hormoni sreće) koji govore.

“Nikada nismo tako ranjivi kao što smo za vrijeme seksa. A to znači, netom prije, i netom poslije," kaže nam seksualna terapeutkinja za parove Eliza Boquin, osnivačica The Flow & Ease Healing Centera. “Iz tog razloga želimo izbjegavati određene teme koje mogu uzrokovati da se naš partner udalji od nas emocionalno, ili da nam daje ne baš tako iskrene odgovore."

Stoga, sastavili smo popis stvari o kojima NE treba pričati odmah nakon seksa, bilo da se radi o dugogodišnjem partneru, seks-frendu, “za jednu noć”, ili štogod.

1. Kritiziranje performansi

Osim ako znate to napraviti na način koji će mu/joj doista pomoći—i ako vas pita što mislite—suzdržite se od ocjenjivanja seksualnih performansi. Jer, vaši seksualni potezi ne ocjenjuju se od 10 do 10, a niti njegovi. Jer, kritika automatski zatvara vrata intimnosti, a to znaći da može utjecati na to hoće li biti intiman s vama slijedeći put, tvrdi Boquin.

Photo 3

2. Komentiranje izgleda

Ako imate razuma, nemojte komentirati kako bi bilo dobro da opet počne ići u teretanu. Jer, upravo su s vama podijelili intimni trenutak, i zadnja stvar koja im treba jest da mu se odužite na način da mu kažete da vam se njegovo tijelo—ne sviđa!

3. Potezanje starih problema

Ako želite pričati o tome koliko je njegova majka bila grozna prema vama na prošloj zajedničkoj večeri, sad nije trenutak za to. Jer, njegovo (dobro) raspoloženje ne znači zeleno svjetlo za sve moguće probleme iz prošlosti, i sigurni smo da postoje bolje situacije za takve teme.

Photo 5

4. “Moram ti ispričati: kad sam se seksala s bivšim….”

Za boga miloga…. Nakon seksa s njim odlučiti prepričati neku anegdotu iz seksualnog života sa bivšim dečkom (kolikogod bila smiješna) jednostavno nije smiješno. Jer, što će se desiti? Odmah će početi uspoređivanje, nesigurnost, ljubomora, zavist, sve te neke loše stvari koje ne želimo u vezi, niti u krevetu.“Važno je s partnerom razgovoarati io svojoj seksualnoj prošlosti, ali ne odmah nakon seksa,” savjetuje Boquin. Drugim riječima, rečenice tipa “kad sam se seksala s bivšim….”—to se ne radi. OK?

5. Iskorištavati priliku za nagodbu

Priznali mi to ili ne, svi mi u vezama s partnerom trgujemo. Dajemo sebe, ali tražimo i zauzvrat. To je normalno. Čak je normalno i od njega tražiti nešto što vam on ne želi dati, ili pokušati ga nagovoriti na nešto što inače ne želi. Ali, ne u krevetu, i ne nakon seksa. “Jer, kod njega to može izazvati osjećaj manipulacije ili pritiska,” kaže Boquin. Uostalom, nakon seksa nije baš trenutak kada želimo rješavati probleme, a pogotovo ne one stare. Jer, ako on ne želi još upoznati vaše roditelje jer mu je to u tom trenutku previše stresno, neće to htjeti niti 15 minuta nakon seksa. Pustite mu vremena.

Photo 23

6. “Gdje si to naučio?”

Bilo da se radi o nekom seksualnom talentu ili dobroj tehnici, ovakva su pitanja jednostavno neumjesna. I štogod da on odgovori, neće biti dobro. Jer, s jedne strane će se možda osjećati kao da je seksualni radnik, a s druge strane potežete pitanje bivših djevojaka, a tu upadate u (sami svoju) klopku uspoređivanja, potencijalne ljubomore i zavisti. Kako kaže Prodigy: “No Good… Start the Dance”.

7. Ozbiljna diskusija o budućnosti vaše veze

Nažalost, seks nikoga ne obavezuje na ozbiljnu vezu. “Razgovori o statusu vaše veze i njezinoj budućnosti važna su tema prije nego se upustite u seksualni odnos,” kaže Boquin. Ozbiljne razgovore o budućnosti vaše veze sačuvajte za izvan kreveta (ili prije seksa). Ako želite iskrene odgovore, naravno.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj