Ovo je najpogubnija osobina za svaku vezu!

29/09/2017

Steučnjakinja za veze i romantične odnose, Lucinda Loveland, otkrila je kako postoji nešto što uništava mnogo više veza nego što ih uništavaju preljubi. Lucinda kaže kako su to sebičnost i sabotiranje partnerovih potreba radi vlastite koristi. 

Zamislite koliko je užasan osjećaj kada osoba do koje vam je stalo ne mari za vaše osjećaje. A zamislite koliko je tek grozan osjećaj kada je ta osoba upravo vaš partner. Spomenuta osobina manifestira se na mnoge načine: stavljanjem karijere ili bilo kojeg drugog odnosa ispred ljubavne veze, dijeljenjem intimnih problema s drugim osobama zbog kojeg bi našem partneru bilo nelagodno, izbjegavanjem razgovora o problemima i prešućivanjem stvari samo kako bi i dalje vladao 'mir', uspoređivanjem (negativnim) našeg partnera s bilo kojom drugom osobom po bilo kojoj osnovi, izbjegavanjem pokazivanja emocija i intimnosti, iskazivanjem nepoštovanja i potcjenjivanjem partnera te kršenjem povjerenja koje smo partneru ukazali. 

Složit ćete se da je lista poduža i da je velika vjerojatnost da ste na neki (ili možda sve) problem naletjeli i u svojoj vezi, baš kao i na još jedan koji Lucinda navodi kao osobito štetan, a taj je guranje problema pod tepih. Možda istinski vjerujete kako je bolje o nekim stvarima ne razgovarati i ne stvarati nepotrebne tenzije, no ignoriranje problema neće dovesti do toga da on nestane i jednako kao što s partnerom razgovarate o pozitivnim stvarima, razgovarati biste trebali i o svim svojim nesigurnostima, strahovima te svemu onome zbog čega se osjećate loše. Lucinda smatra kako je potpuno nebitno postoje li u vezi konflikti i kako se s njima nosite, budući da su oni sastavni dio i najsnažnijih veza, no ono što je bitno je postojanje povjerenja. Povjerenje je nešto što biste međusobno aktivno trebali graditi svakoga dana, a što je vaše međusobno povjerenje snažnije, to će svi navedeni negativni oblici ponašanja biti manje prisutni, a vi kao par sretniji i zadovolj(e)niji.Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj