Ova jedna navika poboljšat će vaš seks i san!

26/02/2016

Najbolji dio - zahtjeva minimum truda...

Svi se svakoga dana moramo nositi sa stresnim situacijama i ponekad zna biti doista teško isključiti se i posvetiti se uživanju i doista uživati. A baš kao što stres pogađa naše svakodnevno funkcioniranje, utječe i na naš san, ali i na seksualni život. A za meditaciju je pak višestruko dokazano kako oslobađa od napetosti i nervoze. Instruktorica meditacije, Emily Fletcher, koja se bavi vedskom meditacijom, otkrila je savjete za opušteniji život, san i seksualni život.

'Zahvaljujući meditaciji uvodite sami sebe u četvrto, odnosno supersvjesno stanje svijesti, u kojemu se vaše tijelo odmara dva do pet puta dublje nego u snu, a što dopušta vašem tijelu da se oslobodi svog nakupljenog stresa.', otkrila je Emily. Velika je povezanost između sna i meditacije budući da oboje opuštaju tijelo i um. Uz pomoć meditacije riješavate se svakodnevnog stresa pa vam spavanje doslovno služi za to - spavanje. Kada ne meditirate, vaše tijelo san koristi za vrijeme za oslobađanje od stresa, a jedna od posljedica toga je pretjerano aktivan um, a što konačno rezultira nedostatnim odmorom.

I šećer na kraju - kako meditacija poboljšava seksualni život! Mi žene, imamo li u tijelu znatno povećane razine kortizola odnosno hormona stresa, postajemo doslovno fizički nesposobne doživjeti orgazam, a kako nas meditacija oslobađa stresa te time smanjuje i razine kortizola u našem tijelu, pruža nam svojevrsnu garanciju da nam orgazam više nikad ne ostane nedostižan. Osim toga, meditacija izoštrava sva naša osjetila pa seks postaje još ugodnije i više zadovoljavajuće iskustvo.Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj