Oralni seks: njega će učiniti sretnijim, a vas zdravijim!

27/07/2020

Lijepo je znati da od njegovog zadovoljstva i vi možete imati višestruke koristi!

Rezultati studije provedene na Sveučilištu u New Yorku pokazali su da je oralni seks za žene izuzetno zdrav. Studija je pokazala da oralni seks djeluje pozitivno na žene, budući da se osjećaju sretnije, a pomaže i u borbi protiv depresije.

Znanstvenici su u suradnji s psihologom došli i do zaključka kako je za žene gutanje sperme zdravo budući da ona sadrži kemijske spojeve koji doprinose dobrom raspoloženju. Između ostalog, sadrži serotonin koji umanjuje depresiju, kortizol koji uvećava osjećaje ljubavi i privrženosti te melatonin koji opušta i pomaže u borbi protiv nesanice.

Jedna od hipoteza istraživanja je bila da su žene koje prakticiraju seks bez zaštite manje sklone depresiji od onih koje se uvijek štite. Testiranje je provedeno nad 293 studentice koje su ispunjavale anonimne upitnike o svom seksualnom životu. Analiza rezultata je pokazala da su one žene koje nikada ne koriste kondom doista pokazivale puno manje simptoma depresije od onih koje uglavnom ili uvijek koriste kondom. Mi vjerujemo kako je bolje da se zaštitite nego da poslije požalite, ali ako imate stalnog partnera s kojim možete prakticirati seks bez zaštite, lijepo je znati da od njegovog zadovoljstva i vi možete imati višestruke koristi!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj