Niti jedna ljubav nije vrijedna gubitka ovih stvari!

30/09/2019

Nemojte nikome dopustiti da vam stane na put i da sruši sve vaše snove...

Identitet. Nitko nije vrijedan da se zbog njega mijenjati i zaboravljate tko ste vi kao osoba. U dobroj vezi trebala bi postojati potreba da budete još bolji, no ne zato što to vaš partner od vas traži i očekuje, već zato što ga jednostavno želite usrećiti. Nikako se ne biste smjeli oblikovati prema partnerovim željama i u tom procesu izgubiti sebe. Vaš bi vas partner trebao poticati da budete još bolja i kvalitetnija osoba, no nipošto vas ne bi smio mijenjati iz temelja.

Neovisnost. Kako osobno, tako i financijski, nikada ne biste smjeli dopustiti da ovisite o nekome drugom. Uvijek imajte vremena za susrete s ljudima koji su vam dragi, svog dragog držite na laganoj distanci (ne mora biti uz vas baš svake sekunde) i imajte odvojene bankovne račune. Neovisnost ne samo da je zdrava, već je i prijeko potrebna za zdrav odnos budući da zahvaljujući njoj imate osjećaj da ste u vezi s nekim zato što to želite, a ne zato što vam je to potrebno. 

Samopouzdanje. Ako se zahvaljujući ponašanju svog partnera osjećate manje vrijedni, onda je ono najbitnije što morate shvatiti da je on taj koji nije vrijedan vas. U zdravoj se vezi ne biste smjeli osjećati nesigurno, nevoljeno i poniženo, već biste dapače trebali imate više samopouzdanja i osjećati se kao da ste najsretnija na svijetu što ga imate.

Prijatelji. U počecima veze, vjerojatno ćete osjećati potrebu svaku sekundu provoditi s ljubavlju svojeg života. I to je potpuno normalno, i svi smo to prošli. No nemojte si dopustiti da zbog veze zanemarujete prijateljstva i ljude koji su uz vas bili godinama. Na kraju krajeva, upravo su pravi prijatelji one osobe u vašem životu na koje ćete se uvijek moći osloniti. 

Karijerni ciljevi. Veza ne bi smjela ograničavati vaše planove i vaš osobni rast u bilo kojem pogledu. Imate li želje karijerno napredovati, nipošto ne odustajte od njih! A posebice nemojte nikome (pa ni vašem najdražem!) dopustiti da vam stane na put i da sruši sve vaše snove. Osoba s kojom želite biti i s kojom vrijedi biti podržavat će sve vaše ciljeve i poticati vas da nastavite koračati ka njihovom ostvarenju.

Sreća. Kratko i jasno - veza bi vas trebala činiti sretnom! Ponekad je naš strah od samoće i usamljenosti snažniji od naše želje za istinskom srećom, zbog čega ostajemo u vezama koje nisu onakve kakve bi trebale biti. Osjećate li se u vezi necijenjeno i nesretno, vrijeme je da nešto promijenite i poradite na vlastitoj sreći. 

Donošenje odluka. Izuzetno je važno da o stvarima koje vas se tiču imate i donosite vlastito mišljenje. Naravno da je poželjno da vaš partner sudjeluje u vašem životu i da vas savjetuje, no nikako ne bi smio odluke donositi umjesto vas i za vas. 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj