Neke su stvari za vezu opasnije od varanja, a ovih 8 pogotovo!

23/11/2021

Želite li trajati zauvijek, ovo izbjegavajte u širokom luku!

1. Laganje i skrivanje stvari od partnera. Makar izbjegavali istinu kako ne biste povrijedili ili razočarali partnera, laganje i skrivanje s vremenom postaje veliki problem koji vodi do narušavanja povjerenja i vezu postavlja na klimave noge. Vašem biste partneru trebali moći reći baš sve što vas muči.

2. Izbjegavanje intimnosti. I ne mislimo pritom samo na fizičku intimnost, već i na razgovaranje o osjetljivim temama, računanje jedno na drugo u teškim situacijama, ali i izbjegavanje pokazivanja osjećaja kako na samo, tako i u javnosti. Sve ovo će naškoditi vašoj vezi i poljuljati vjeru o ozbiljnost same veze i partnerovih osjećaja.

3. Izbjegavanje razgovora o problemima. Postoji li neki problem u vezi, koliko god vam bilo teško, o njemu treba razgovarati prije nego on postane ogromna nakupina pod tepihom o koju ćete se neprestano spoticati. Koliko god vam se problem činio beznačajan, nevažan ili možda nelagodan za razgovor, pričajte o njemu.

4. Tvrdoglavost. Kada netko redovito inzistira na svojim stavovima i odlukama, partneru poručuje kako nije spreman na kompromise. A u vezi biste uvijek trebali biti spremni na kompromise. Osobe koje mogu funkcionirati jedino na način da je sve po njihovome su osobe koje su uvezi sa samima sobom.

5. Patroniziranje. Obraćanje partneru s visine odaje nepoštovanje budući da šaljete poruku kako mislite kako je vaše mišljenje važnije, kako ste vi pametniji, sposobniji ili vrjedniji. Ravnopravnost partnera od izrazite je važnosti u svakoj ozbiljnoj vezi.

6. Ostajanje u vezi iz pogrešnih razloga. Bilo da ne želite razočarati obitelj, otkazati putovanje koje ste isplanirali za 3 mjeseca ili bilo koji drugi razlog, pogrešan je razlog za ostanak u vezi. U vezi se ostaje zbog ljubavi, a ne zbog navike ili teškoće s nošenjem s novonastalom situacijom.

7. Manipuliranje. Ovo je jako osjetljivo područje jer je netko u stanju godinama suptilno manipulirati partnera, a da ovaj to uopće ne shvati. Osjećate li da zbog partnera gubite samopouzdanje i postajete duboko nesretni, zapitajte se što vas uopće povezuje i zbog čega ste u vezi.

8. Ljubomora. Možda vas partner ne vara, no redoviti osjećaj sumnje može biti puno gori od same prevare. U vezi biste se trebali osjećati voljeno, poželjno, sigurno i samopouzdano.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj