Nećete vjerovati po kojem kriteriju biramo partnera!

04/10/2017

Taj broj nitko ne zanemaruje samo tako, bilo svjesno, bilo podsvjesno...

Nedavno provedena studija je otkrila kako naši geni imaju ulogu u izboru naših partnera, i to oni geni koji su zaslužni za određenje naše visine. Studija objavljena u magazinu 'Genome Biology' nije dala odgovor na pitanje biramo li osobu slične visine našoj isključivo zbog genetike ili i zbog drugih faktora, no svakako je potvrdila da doista biramo osobu koja nam je po visini bliska.

Istraživanje je provedeno na nešto više od 13000 heteroseksualnih parova, a na temelju prikupljenih podataka, znanstvenici su uvidjeli kako su partneri često približne visine. Voditelji studije objasnili su kako to nije puka slučajnost, već postoje značajni sociološki i biološki razlozi zašto je tome tako.

Iako je visina potencijalnog partnera često podsvjesno presuđujući faktor u odabiru, postoje i oni koje izričito privlače upravo suprotnosti pa tako možemo naći primjere izrazito visokih muškaraca koji su u vezi s jako niskim ženama te, nešto rjeđe, visoke žene koje su u vezi s niskim muškarcima. Bilo kako bilo, visina se apsolutno pokazala kao faktor na koji se ugledamo ili za kojim tragamo, a jedino što se razlikuje od osobe do osobe jest sam broj koji nekome odgovara. No sigurno je da taj broj nitko ne zanemaruje samo tako, bilo svjesno, bilo podsvjesno!

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj