(Ne)normalni ljubavni odnosi 21. stoljeća

18/10/2019

U današnje je vrijeme spektar između 'u vezi' i 'solo' širi no ikad prije...

Bivši s koji se još uvijek povremeno (s)petljamo. Vas dvoje ste navikli biti zajedno pa niste još uvijek u mogućnosti u potpunosti odustati. Ne želite više biti u vezi s njim, prekinuli ste s dobrim razlogom, no kada se osjećate usamljeno, još uvijek vam je dovoljno privlačan da dogovorite druženje. Iako ovo nije najzdraviji kraj veze, barem ste u dobrim odnosima dok ne naleti sljedeći.

'Volim te, ali se bojim to reći'. Vas ste dvoje potpuno ludi jedno za drugim i svi oko vas to vide osim, naravno, vas dvoje. Previše ste ustrašeni da mu priznate svoje osjećaje, kao i on vama. Umjesto toga, glumite da ste u potpunosti ravnodušni i vječno odgađate pomicanje stvari na viši nivo.

Poziv upomoć. Jedino vrijeme kada vas on zove ili kad vi zovete njega je kad se netko od vas zaželi malo akcije. Vi i on niste kompatibilni ni po čemu i ne pada vam ni na kraj pameti komunicirati s njime ikada osim kada dogovarate druženje. Možda niti za to nije idealni kandidat, ali kraj ostalih solucija, on je najmanje zlo.

Srodna duša s Tindera. Iako na Tinderu niste cijelu vječnost, upoznali ste frajera koji je jednom riječju savršen. Već tjednima chatate svake večeri, nasmijava vas i zabavlja i zapravo uživate u njegovom virtualnom društvu. Jedini problem je što očigledno i vama i njemu nedostaje hrabrosti da 'vezu' prenesete u stvarni život.

'Trenutno ne želim vezu, ali ne bih da viđaš ostale frajere'. Ovo je jedna od najbesmislenijih nepravih veza koje postoje. On je bio jasan kao dan kada vam je dao do znanja da nije zainteresiran za vezu, no upadne u začarani krug lošeg raspoloženja čim vi spomenete nekog drugog. Ovakvog pustite da odleprša dok kažete seks. Posljednje što vam treba je frajer na kojeg ćete mjesecima ili godinama čekati da se odluči, dok postoje frajeri koji bi ubili za vezu s vama.

Prijatelji koji povremeno postanu nešto više. Ne želite vezu s njim i vaše je prijateljstvo toliko snažno i nevjerojatno vam znači. No iako biste voljeli, jednostavno ga ne možete doživjeti kao frajera s kojim biste bili u vezi. Ali ga zato povremeno doživite kao savršeno kompetentno društvo da vam uljepša usamljene noći.

Veza do koje vam 'nije stalo'. U vezi ste, no iz samo vama poznatih razloga glumite kako ni vama ni njemu nije stalo. Nijedno od vas ne želi djelovati pretjerano angažirano i zaljubljeno, pa glumite ravnodušne sante leda, dok ste zapravo oboje vrući gejziri kojima je itekako stalo.

Frajeri s kojima 'razgovarate'. Bili ste na nekoliko spojeva, neki frajeri su vam se svidjeli, no i dalje zapravo nemate pojma što o njima točno misliti. Dok ne smislite i ne odlučite se, nastavljate razgovarati s potencijalnim kandidatima.

Najnajbolji prijatelj. On vam je najbolji prijatelj kojeg poznajete već godinama i s kojim sve radite zajedno. Niti vama niti njemu ne pada na pamet da možda budete zajedno i nikada se u životu niste niti dotaknuli, no i vi i on poludite od ljubomore u svojoj samoći kada čujete da ste upoznali nekoga.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj