Naučite 8 stvari od ljudi koji se seksaju osam sati bez prestanka

07/03/2017

Isprobajte ove praktične savjete iz priručnika o tantričkom seksu...

Kada razmišljate o tantričkom seksu, vjerojatno vam kroz glavu prođu i Stingovi seks maratoni. No, tantra je više od načina na koji se slavni glazbenici seksaju kao zečevi iz one reklame za baterije. Ako niste znali, tantrički seks ima svoje korijene u drevnim indijskim zapisima.

Štoviše, tantra je vrsta meditacije pomoću koje se možete povezati sa svojim partnerom na intimniji način. Kod tantre naglasak nije na rekreaciji, već se koriste iste tehnike kao i za smanjenje stresa te povećanje koncentracije – što rezultira osjećajnijim seksom.

Jeste li spremni na ushićenje, prije svega u vezi, a onda i spavaćoj sobi? Isprobajte nekoliko savjeta od praktikanata tantričkog seksa.

Odbacite očekivanja

Kada ste opsjednuti mišlju o seksu kakav bi trebao biti – kako bi se trebali osjećati, koliko dugo bi trebao trajati, koje pozicije bi trebali isprobati, i tako dalje – nikad nećete biti zadovoljni, kaže Barbara Carrellas, autorica knjige Urban Tantra: Sacred Sex for the Twenty-First Century.

Seksualna očekivanja ste vjerojatno pokupili gledajući televiziju i filmove, a najmanje iz stvarnog života. Kada se oslobodite takvih usporedbi, tek tada uistinu možete prodrijeti do svojih pravih osjećaja, bez razmišljanja o tome što bi trebali osjećati (i kako sporo ili brzo možete doći do takvog stanja).

Upoznajte svoje tijelo

Što bolje poznajete svoje tijelo, tim ste više povezani sa sobom – i lakše možete zahtijevati nešto od svog partnera dok se seksate, kaže Elsbeth Meuth, direktor TantraNova instituta u Chicagu. Upravo se ovdje krije jedna od bitnijih stvari u tantričkom seksu: istražite svoje tijelo kako bi bolje razumjeli vaše erogene zone i točke užitka te ih samim time i bolje artikulirali.

Žuri se polako

Nema ništa lošeg u povremenom seksu nabrzaka. Ali ako stvarno želite iskoristiti seks za povezivanje, odgodite utrku, kaže psihijatar Barnaby B. Barratt, autor knjige What Is Tantric Practice?

Vaš potez: za vrijeme predigre ili seksa, pokušajte napraviti 3 poteza za svakih 30 koliko inače napravite. Zvuči nevjerojatno dosadno, ali je istina upravo suprotna: svaki osjećaj će biti odvojen, pa ćete moći u potpunosti uživati.

Nadražite svoja osjetila

Istina, od seksa se sjajno osjećamo, ali što je s drugim osjetilima? “Tantrički seks se vrti oko stvaranja potpunog osjetilnog iskustva”, kaže Carrellas. Prigušite svjetla, umočite jagode u čokoladu ili investirajte u svilenu posteljinu. Udovoljavanje svim osjetilima će pomoći tijelu i umu da se potpuno uživi u trenutke zabave i opuštanja.

Ostatak teksta pročitajte na menshealth.hr.

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj