Napokon znamo pravi razlog izljeva ljubavi na društvenim mrežama!

01/06/2020

Mi kažemo 'go for it'!

Razmislite kada ste posljednji put pripremali neku romantičnu objavu za društvene mreže - garantirano ste pomno birali sliku, kao i romantični, ali ne previše sladunjavi caption koji će ići uz nju, i vjerojatno ste dok ste to radili osjećali leptiriće u trbuhu. Ista stvar vrijedi i za frajere koji se osjećaju baš poput vas u treucima kada svoju ljubav žele podijeliti s ostatkom (virtualnog) svijeta. 

No, jeste li se ikada zapitali zašto ljudi imaju potrebu dijeliti svoj ljubavni život na društvenim mrežama? Da, ako je vea ozbiljna, to je odličan način da jednim potezom apdejtate sve prijatelje i obitelj o važnim događajima. A zgodno je i kronološki pratiti razvoj stvari, jednom kada prođe pozamašno vrijeme. Ali povrh navedenoga, nedavno provedeno istraživanje je otkrilo kako u pozadini ovog modernog fenomena leži jedan puno dublji razog, a to je zaštiti vezu u kojoj se nalazimo. 

Naime, tijekom istraživanja 236 korisnika Facebooka se izjašnjavalo o razlozima objavljivanja romantičnih postova i ispostavilo se da je, s obzirom na to koliko je danas lako pronaći potencijalnog partnera online kanalima (čitaj: ukliziti nekome u inbox ili DM), objavljivanje romantičnih sadržaja svojevrstan mehanizam obrane kojim ostatku svijeta šaljemo poruku kako smo u sretnoj vezi te kako nismo zainteresirani ni za kakve romantične poruke bilo koje druge osobe. Da, romantičnim objavama branimo svoj ljubavni teritorij, a je li to posljedica nesigurnosti ili pak puke predostrožnosti, nije na nama da sudimo. U svijetu u kojem bi bilo divno da su svi sretno zaljubljeni, takvo nešto je najmanje bitno. Mi kažemo 'go for it'!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj