Najromantičnije zagrebačke adrese za prvi dejt!

28/05/2020

#YourStoryMatters

Iako je epidemija koronavirusa usporila život na svim njegovim poljima, posljednjih se tjedana sve polagano krenulo vraćati u normalu. S obzirom na poljeće u kojem se sve i inače budi, mi kažemo taman u pravo vrijeme. I iako se ljudi zaljubljuju tijekom cijele godine, upravo su proljetni dani i ljetne noći savršeni za romantične šetnje, još romantičnije zalaske sunca i sramežljive prve poljupce. 

Kamo na prvi dejt? Donosimo neke od najromantičnijih lokacija hrvatske metropole!

Park Maksimir

Prekrasna jezera, klupice skrivene od znatiželjnih pogleda, zelena prostranstva pod raskošnim krošnjama idealna za piknik i staze kroz netaknutu prirodu samo su neki od razloga zbog kojih je upravo najljepši zagrebački park jedna od omiljenih lokacija za ljubovanje. 

Gornji grad

Predivan pogled na ostatak metropole, relativno puste gornjogradske ulice te svakodnevno ručno paljenje plinskih fenjera koji nas vraćaju u neka minula vremena savršen su recept za sve okorjele romantičare. Tu je i super romantični kutak na kojemu možete lokotom zaključati svoju ljubav, a ako još uvijek ne znate gdje se nalazi, iskoristite priliku i dogovorite dejt i bacite se u najromantičniju potragu. 

Zvjezdarnica

Ima nešto čarobno i posebno romantično u proučavanju zvijezda, a ako vas upravo ta ideja oduševljava, posjetite zagrebačku zvjezdarnicu smještenu u Opatičkoj ulici. I slobodno se pripremite da bi ON mogao biti inspiriran i krenuti vas šarmirati opasno sladunjavim citatima o skidanju zvijezda s neba ili nekim drugim izjavama u sličnoj maniri. Ali, kada je malo (više) romantike ikome naškodilo?!

Nazorov park na Tuškancu

Najjači adut ove skrovite lokacije je taj što je, iako u neposrednoj blizini samog srca grada, relativno nepoznat mnogima. U šetnji romantičnim puteljcima skrivenima pod gustim krošnjama susrest ćete tek pokojeg stanara te eventualno kojeg zaljubljenika u ovaj dragulj koji baš tamo dolazi udahnuti mir i izdahnuti sve brige svijeta.

Pozornica ljetnog kina Tuškanac

U večerima kada kino ne radi, teško da nam na pamet pada neko jednako romantično i primamljivo te pusto mjesto kao što je to ova kultna pozornica. Zavrtite na mobitelu omiljene balade, zaplešite pod zvjezdanim nebom i barem nakratko živite život filmskih junaka, iz vremena kada se udvaralo ljubljenjem ruke, riječima i dugim, toplim osmijesima. 

Photo credit: Mia Elliott

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj