Najkraći put do seksualnog (ne)zadovoljstva

28/03/2018

Recite mu što biste točno htjeli od njega!

Ako se tijekom dana osjećamo podcijenjeno, ako nas izluđuje neurednost partnera ili njegovo ljenčarenje, naš je bijes prepreka za dobar seks. Koristimo seks kao način kažnjavanja, ali time kažnjavamo i sebe! Partner i tako rijetko razumije zašto je kažnjen (naravno, ako ne razgovaramo s njim i ne kažemo mu što nam smeta!), a sebi uskraćujemo zadovoljstvo!

1. Recite mu što biste točno htjeli od njega! Ne postoji strogo pravilo kako ćemo mu priopćiti svoje seksualne želje. To ovisi o njemu. Neki su otvoreni i govore o svojim željama i prohtjevima. Drugi se koriste neverbalnom komunikacijom: vode ruku partnera na mjesta gdje žele da ih se stimulira. Drugi pričaju priču o prijateljima, a zapravo misle na sebe. Neki pak koriste scene iz filmova ili romana.

2. Čak i ako svoje želje ne smatramo normalnima, što je najčešći razlog prešućivanja, ne bismo trebali šutjeti. Razgovarajte s partnerom o svojim seksualnim prohtjevima! To je sasvim u redu i imate pravo govoriti o tome. Ne postoje zabranjene igre dok god ne dolazi do tjelesnih ili duševnih povreda. Dobro je pričati i nakon seksa razmijeniti iskustva i doživljaje.

3. Osim toga, razgovarajte s partnerom i o svakodnevnom ponašanju i predložite mu, ako vas nešto smeta, rješenja. Tako ćete navečer biti mnogo opušteniji u krevetu te spremni za vruću akciju!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj