Možemo li naučiti flertovati ili je to talent s kojim se, ili bez kojega, rodimo?

11/07/2020

Ne očajavajte, ima nade za sve nas!

Kad vam netko spomene flertovanje, uvijek se sjetite onog vica o pijetlu koji trči za kokoškom po kokošinjcu. 'Ako budem trčala prebrzo, neće me stići. Ako budem trčala presporo, zaključit će da sam laka', misli si kokoš. A onda zaključi: 'Najbolje da se spotaknem.'

Problem je što se vi nikad niste znali uvjerljivo 'spotaknuti'. Ili su vas proglašavali za ledenu kraljicu ili vam predbacivali da ste suviše pristupačni, a vi ste se, tražeći vlastiti stil flerta, umorili i zaključili da to nije za vas. Prije nego odustanete u potpunosti, isprobajte još ovu tehniku kad sljedeći put s prijateljicom izađete na kavu. Shvatite to kao eksperiment i javite nam rezultate!

1. Povremeni osmijeh i kontakt očima sasvim su dovoljni da nekome date do znanja da ste zainteresirani. Piljenje a la Samantha Jones je odbojno, a kulersko ignoriranje nekog tko vam se zapravo sviđa može upaliti jedino ako dotični ima moć čitanja misli.

2. Polusramežljivim pogledima privukli ste njegovu pažnju i dali mu do znanja da ste zainteresirani. Ni premalo ni previše. Bravo! Sad je trenutak da ga malo zapostavite. Jer vas, eto, baš užasno zanima što vam priča prijateljica. Zagledali ste se u nju, njega nakratko ignorirajući: kimate glavom i vrtite pramen kose, lagano naginjući glavu u jednom smjeru. Naravno, radite to namjerno jer želite da vaša simpatija vidi vaš nježni vrat. Vrat je, dokazano je, jedan od najženstvenijih dijelova tijela iz muške perspektive. Simbolizira krhkost i ženstvenost.

3. Sad kad ste mu poslali poruku da ste krhka, ali zainteresirana princeza koja je odana svojim bližnjima, vjerojatno neće izdržati, već će vam prići. Umjesto da počnete paničariti, brbljati kao navijeni ili crveniti kad vam se približi, koncentrirajte se na to da mu pri upoznavanju čvrsto stisnete ruku. Jer ma kako žena lijepa i seksi bila, istraživanja su pokazala da će muškarac odustati ukoliko mu dotična pri upoznavanju uvali onaj mlitavi stisak ruke koji djeluje kao da ste upravo primili davno upokojenu pastrvu.

4. Dotaknite ga! Ne predlažemo pipkanje nogom ispod šanka u stilu poludjele ninfomanke već 'slučajno' okrznuće ramenom dok naručujete novu rundu ili nježno pomicanje pramena kose s njegovog čela. Dodir mora biti 'u najavi', mekan poput svile, gotovo neprimjetan, ali koji će još dugo pamtiti. I zbog kojeg ćete sutra imati s njim dogovoren dejt. Vidite, to flertovanje i nije tako teško, zar ne?

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj