Jednom loš seks, uvijek loš seks? U ove mitove morate prestati vjerovati

14/07/2021

Kada je riječ o seksu, skloni smo vjerovati u puno toga što nema veze s istinom...

Mit broj 1: Ako je seks loš, veza je osuđena na propast

Pogrešno. Za razliku od filmova, seks neće uvijek biti odličan prvi put – nervozni ste, ne poznajete partnerovo tijelo kao ni on vaše i oboje vjerojatno imate nerealna očekivanja. Dajte si vremena. Ako vam se zaista sviđa, ali radi nešto što mrzite, pričekajte malo dok se ne budete osjećali dovoljno ugodno da pričate s njim o tome. Najčešće najbolji seks dolazi s vremenom i praksom.

Mit broj 2: Ako imate neusklađene seksualne nagone, veza postaje katastrofalna

Iskreno – koliko su šanse da pronađete nekog s identičnim seksualnim nagonom? Slabe. Kod većine parova postoji nepodudarnost kada jedan partner želi seks, a drugi nije baš raspoložen. To možda nije očito u početku, ali bit će kako će se veza razvijati. Ako je sve ostalo u redu u vezi, pronaći ćete kompromis. To znači da će jedno od vas ponekad pristati na seks i kada baš neće biti raspoložen. I to je u redu - ljubav je davanje i primanje.

Mit broj 3: Ako je loš u krevetu, uvijek će biti loš

Biti dobar u krevetu je isto kao i biti dobar u bilo čemu – zahtijeva praksu. Ako vaš dečko nema baš previše iskustva u seksu, žensko tijelo mu je neistražen teritorij, što znači da će trebati neke smjernice i upute. Vjerojatno će biti i više nego sretan da dobije smjernice. Ne očajavajte – pomozite mu. Tko zna, možda se pretvori u najboljeg ljubavnika kojeg ste ikad imali.

Mit broj 4: Ako ga privlačite, uvijek će biti raspoložen za seks

Odrastali smo u uvjerenju da muškarci imaju seksualni nagon koji ne mogu kontrolirati. Većina muškaraca osjeća posljedice stresa, gnjavaže na poslu i drugih obaveza, i to može jako utjecati na njihov libido. Dajte mu vremena i prostora da se odmori i opusti. Ako nema neki ozbiljniji problem, vratit će se u formu čim se smanje pritisak i stres.

Mia Elliott

Novo

Komentiraj