Mislite da su ljubomora i nevjera najčešći razlozi prekida? Ovi su problemi puno opasniji!

03/10/2019

U ovim slučajevima, prekid je samo pitanje vremena...

Različite životne vrijednosti. Samo zato što neki par dobro izgleda zajedno ili uživa u međusobnom društvu, ne znači nužno i da su na istoj valnoj duljini iza zatvorenih vrata. Ako je jednom partneru važnija karijera od privatnog života i obitelji i jedna osoba recimo želi zasnovati obitelj, dok partner za to ne želi ni čuti, svakako će doći do žestokih nesuglasica koje će rezultirati krahom veze. Jednom kada uplovite u vezu, najbolje je da ove stvari raspravite na samom početku, prije nego veza postane ozbiljna.

Nemogućnost nošenja sa stresom. Želite li biti u ozbiljnoj vezi s nekim, morate biti spremni partneru biti potpora i utjeha, a posebice u izvanrednim, teškim i stresnim trenucima. Čak se i u vezi u kojoj su partneri uspješno prebrodili neke teške trenutke može dogoditi da jedan od partnera pri nekoj od idućih stresnih situacija jednostavno shvati da se više ne može nositi s takvim situacijama. Pokazatelj dobrog odnosa nisu oni lagodni i veseli trenuci, već upravo oni teški. Što par za vrijeme njih bolje komunicira, to ima veće šanse prebroditi sve nesuglasice i teškoće.

Iste želje, različito vrijeme. Kaže se da u ljubavi godine nisu važne, i mi se doista slažemo s tim. No moguće je da partneri, pa čak i ako nije velika razlika u godinama među njima, jednostavno žele drugačije stvari. Odnosno, možda čak i žele iste stvari, ali ne u isto vrijeme. A kada su partneri na različitim točkama u životu, samo je pitanje vremena kada će veza među njima puknuti.

Nedostatak povjerenja. Manjak povjerenja jedan je od glavnih uzroka raspada veza. Kada jedan partner prevari drugoga, povjerenje se može urušiti kao kula od karata. A onda je teško nazad. Prevarena osoba osjeća se izdano, nesigurno, iznevjereno, povrijeđeno, usamljeno, i potrebno je jako puno vremena da ponovno stekne povjerenje, ako joj to ikad uopće pođe za rukom.

Vaš i njegov lifestyle drastično se razlikuju. Jedan partner obožava izlaske, dok je drugi najsretniji kada sjedi doma. Jedan voli potrošiti teško zarađen novac i počastiti se, dok je drugi izrazito skroman. Dok je veza mlada, vjerojatno ćete stalno pronalaziti kompromise, no kako vrijeme bude prolazilo, sve ćete teže podnositi međusobne razlike.

Jednostavno pogrešna osoba. Koliko god to tragično i nesretno zvučalo, ponekad se jednostavno dogodi da se osoba jedno jutro probudi i shvati da osoba s kojom je u vezi jednostavno nije ona prava. Možda imate slične poglede na život i volite slične stvari, od života više manje želite isto, no to jednostavno nije to. Imate li od početka osjećaj da jednostavno vaš partner nije onaj pravi za vas, koliko god bilo teško, priznajte to i sebi i njemu. Bolje sada nego možda godinama kasnije, kada budete u braku, a možda i roditelji.

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj