Jeste li čuli za 'Maskfishing?' Još važnije, što mislimo o nošenju maske na fotki svog dating profila?

24/02/2021

Ljutili smo se zbog lažnog predstavljanja na dating stranicama no što mislimo o profilnoj fotki koja prekriva pola lica?

Ako u posljednje vrijeme niste bacili pogled na svoje dating aplikacije, dopustite da vas obavijestimo kako se u svijet virtualnog dating infiltrirao jedan novi trend - “maskfishing”. I dok vjerojatno pogađate o čemu je riječ, Urban Dictionary prevodi ga kao “fenomen nošenja maske s ciljem da se predstavimo privlačnijima nego što to zapravo jesmo”.

Drugim riječima, riječ je o vrlo pametnoj alternativi dobro poznatom “catfishingu” odnosno svojevrsnom primamljivanju potencijalnih partnera maskom prekrivajući lice od očiju prema dolje. Štoviše, trend se toliko proširio da su ga neke manje poznate dating aplikacije već i službeno zabranile.

S druge strane, zaboravljamo li da se nalazimo u globalnoj pandemiji? Je li itko razmišljao o tome da možda i želimo da nosite masku? Štoviše, postoji velika mogućnost da će veći broj ljudi u ovome trenutku pasti na lijepe oči u maski nego na nečije trbušnjake.

I tu se javlja problem: dok apsolutno ne podržavamo ikakav oblik prevare na dating aplikacijama i šire, teško je dati konačnu presudu o tome je li prisutnost maske na fotki usred globalne pandemije zapravo toliki zločin. Osim toga, tko može garantirati da osoba pod maskom išta skriva, a da ne spominjemo činjenicu da i sama fotka, s maskom ili bez, možda može poslužiti za stvaranje nekakvog prvog dojma, ali svakako ne može poslužiti kao jedini element na temelju kojega ćemo osuditi nečiji karakter, a onda i našu kompatibilnost s istim.

Osim toga, izbjegavamo onaj neugodan i vrlo razočaravajuć razgovor o tome kako je svijet prepun idiota koji padaju na priču s prehladom koja služi kao krinka Iluminatima da pomoću 5G mreže besplatno gledaju Netflixove serije preko našeg korisničkog računa… ili tako nešto.

I dok nošenje maske na profilnoj fotki apsolutno neće utjecati na to hoću li ja swipeati lijevo ili desno, nekako mi se čini ljepše živjeti u svijetu u kojem ne moramo na svaki potez gledati kao na potencijalni način prevare. Osim toga, nošenje maske, čak i na slici, šalje jaku poruku o našim stavovima i odnosu prema trenutnoj situaciji, baš kao što i fotka njegovog polugolog tijela i nabijenih mišića šalje vrlo jasnu poruku o tome da se naš razgovor neće maknuti dalje od: “Kod mene ili kod tebe?”, pa ako već moramo birati između to dvoje, radije biramo ovog s maskom.

Sara Schmidt

Novo

Komentiraj