Manje kilograma znači veću plodnost, ali i veći libido!

16/11/2020

Znanstvenici su krenuli u projekt zbog činjenice da su dosad mnoga istraživanja pokazala vezu između gubitka kilograma i plodnosti...

Na Penn State College of Medicine odlučili su podrobnije istražiti utjecaj gubitka kilograma na povećanje plodnosti. Istraživački tim radio je sa 29 pretilih žena, a gubitak kilograma uključivao je i operacije. Punije žene imaju problema s ovulacijom, a time i s neplodnošću. Posebno se s ovim problemom suočavaju punije žene kojima se kilogrami, odnosno masne naslage skupljaju oko struka.

I dok su očekivali rezultate u smislu urednije ovulacije zbog koje bi začeće djeteta bilo izglednije, rezultati su pokazali da se ženama nakon gubitka kilograma znatno povećao libido. Ovulacija im je i nakon operacije bila jednako učestala. Ženama koje su muku mučile s težinom nova linija donijela je veću seksualnu želju i seks je postao češći.

Vođeni nekom našom logikom, usuđujemo se zaključiti da možda ipak postoji i veza gubitka kilograma s plodnošću jer veći libido = više seksa = veće šanse da se dogodi dugoočekivana beba.

U sličnom su istraživanju sudjelovali i muškarci, a rezultat je bio jednak kao i kod žena – veći libido. Kod njih je već gubitak pet kilograma pokazao znatno višu razinu testosterona.

Vježbajte stoga i pazite na prehranu jer to nije samo karta do lijepog izgleda. Povećajte svoj libido i uživajte u seksu!

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj