Koliko smo iskreni kada govorimo o seksualnim partnerima

27/02/2018

Koliko smo stvarno iskreni kada je na repertoaru ova škakljiva tema...

Razgovor o broju seksualnih partnera još uvijek je svojevrstan tabu. Ta je tema plodno tlo za ljubomorne ispade koje uvijek pokušavamo izbjeći. Iako pokušavamo izbjeći taj razgovor i nije nam ugodno voditi ga, ne možemo odoljeti jer jednostavno moramo znati odgovor! Kako se snaći u ovim vodama i kako se izvući iz neugodnih situacija? Većina žena reći će vam da lažete!

Nedavno istraživanje, u kojem su sudjelovale žene od 18 do 30 godina, pokazalo je da je 52% lagalo o broju seksualnih partnera. Izgleda da je istinita stara legenda koja kaže da žene dijele broj seksualnih partnera, a frajeri svoj množe!

Ovo istraživanje čak nije niti jedini dokaz da lažemo o broju seksualnih partnera. 85% studenata jednog američkog sveučilišta izjasnilo se da su svojim partnerima s kojima su bili u vezi za vrijeme provođenja istraživanja lagalo o broju seksualnih partnera. Kada su ih pitali zašto su to učinili, odgovori su većinom bili isti. Strah od osude, loše reputacije i ljubomore partnera.

Zašto žene lažu o broju seksualnih partnera? Jedan od razloga je taj da na taj način podižu svoje samopouzdanje. Logično, to rade povećavanjem broja partnera. Dok se one koje broj partnera umanjuju i kriju kao zmija noge, najčešće boje osude društva i svog partnera!

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj