Koliko nas seksa čini istinski sretnima?

31/10/2017

Od viška glava ne boli. Ili?

Dobra vijest, ljudi. Odgovor je da točnog odgovora nema. Možda se za nečiji ukus seksate previše ili pak premalo, ali ono što je zanimljivo je da mijenjanje navika koje se tiču kvantitete neće rezultirati ni vašim, ni njegovim zadovoljstvom. Do ovog su zaključka došli znanstvenici iz Carnegie Mellona koji su istraživali seksualno ponašanje i zadovoljstvo 64 heteroseksualna bračna para. Ispitivali su koliko se parovi često seksaju i koliko su seksom zadovoljni, a u idućoj fazi polovici parova su rekli da udvostruče količinu seksa koju inače prakticiraju, dok se druga polovica trebala nastaviti seksati jednako često kao što to i inače čine.

Nakon 90 dana znanstvenici su ponovili ispitivanje s početka te došli do zaključka kako s povećanjem broja seksualnih odnosa nije poraslo ničije zadovoljstvo. Dapače, kod tih je ispitanika primijećena niža razina općeg zadovoljstva i entuzijazma. I muškarci i žene iznijeli su kako se dodatni odnosi nisu pokazali kao pretjerano zabavni.

Čini se kako bilo koji razlog za seks koji nije sama želja za seksom zapravo dovodi do smanjene kvalitete seksualnog odnosa i zadovoljstva istim. Pouka, seksajte se baš onoliko koliko vama i vašem partneru odgovara i nemojte se opterećivati mislima koliko je to rijetko ili često!Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj