Koliko bi dugo seks trebao trajati za naše maksimalno zadovoljstvo

03/04/2017

Hmmm, baš nas zanima što naše snažnije polovice misle o tome...

Koliko bi seks trebao trajati? Odgovor na ovo pitanje odlučio je dati 'Journal of Sexual Medicine' i 2015. godine je proveo studiju koja je polučila zanimljive rezultate. Naime, istraživanje je pokazalo da prosječni seks traje svega 5,4 minute, no istraživanje koje je provela Rachel Hills došlo je do nešto drugačijeg podatka. Prema njoj, prosječan seks traje 7,5 minuta, a nama se priznajemo i jedan i drugi zaključak čine, nekako... prekratki!

Ipak, valja spomenuti kako spomenuta vremena ne uključuju predigru koja je jako važan dio  seksualnog odnosa, ako ne i najbitniji dio jer upravo ona vodi do rasta seksualnog uzbuđenja. Jedna studija iz 2004. godine koju je također provodio 'Journal of Sexual Medicine' otkrilo je kako parovi najčešće uživaju u 11-13 minuta predigre, nakon čega slijedi 7-8 minuta odnosa, no zanimljiv je podatak da su ispitanici uglavnom htjeli čak dvostruko više vremena uživati u samom odnosu. Dakle, zaključak bi bio da je poželjno da nakon predigre uslijedi 14-16 minuta seksa. Zvuči li vam to pretjerano? Opasno premalo? Više nego dovoljno? Ili možda baš koliko treba? Frajeri, izjasnite se!

Ian Kerner, seksualni terapeut i autor knjige 'She Comes First', vjeruje kako se nitko ne bi trebao opterećivati trajanjem seksa, već se maksimalno usredotočiti na uživanje u dodirima i intimnosti u trenucima koji prethode samom odnosu. Jer najbolji način da vam seks donosi što više zadovoljstva je taj da ne razmišljate o tome, nego se jednostavno prepustite trenutku i uživate. Sounds good to us!

 

 

Photo credit: Profimedia

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj