Kao posljedica 24/7 zajedno, raste stopa razvoda u Kini!

25/03/2020

U dobru i u zlu, dok nas karantena ne rastavi...

Potpuno je shvatljivo kako karantena može zbližiti, ali i udaljiti ljude. Situacija je potpuno neuobičajena i nova svima nama jer kada smo posljednji puta, realno, s nekime provodili 24 sata svakoga dana u tjednu? Kao posljedica takve situacije, s jedne će se strane dogoditi baby boom, a s druge će pak puno parova shvatiti kako zapravo ne mogu podnijeti svoje partnere. ovo potonje krenulo se događati u Kini koja se oporavlja od potpune izloacije.

Službenici koji vode matične knjige vjenčanih kažu kako imaju veliki broj zakazanih sastanaka stranaka koje žele razvod braka, a isti trend primijećen je u svim dijelovima Kine. 

via GIPHY

Ali, ne bi li bilo logično da toliko zajedničkog vremena zapravo ojačava brakove?

Neki kažu kako stopa zahtjeva za rastavom braka raste moguće i zbog toga što je sve što nije nužno za život bilo zatvoreno dosta dugo, pa kada se život napokon koliko toliko vratio u normalu, svi su nahrlili predati zahtjev u ponovno otvorenim uredima. No, neki drugi su uvjereni kako je povećani broj ovakvih zahtjeva izravna posljedica toga što su parovi morali zajedno provoditi toliko vremena.

Odvjetnica za razvode Laura Wasser rekla je kako zajedničko vrijeme u karanteni itekako može osnažiti i popraviti nečiji odnos, no ukoliko je riječ o paru koji i inače ima mnogo nesuglasica i poprilično nekvalitetnu/nepostojeću komunikaciju, potpuno je jasno kako bi to moglo biti razorno za njihov brak. 

Neizravno povezano s ovim, istraživanje provedeno 2018. godine otkrilo je kako parovi koji prije braka neko vrijeme žive zajedno imaju manje šanse za razvod braka, no ako su pak zajedno više od pet godina bez sklapanja braka, skloniji su krenuti svatko svojim putem. Što to u praksi znači za vas? Nastojte vrijeme s partnerom provesti na najmirniji i najzabavniji mogući način, bez nepotrebnih svađa i trzavica. U ovim danima ionako imamo previše stresa u životu s obzirom na samu situaciju, posljednje što vam treba je svađanje oko stvari koje zapravo nisu bitne. A jednom kada se sve vrati u normalu, ako ste već neko vrijeme zajedno, razmislite da napokon zaplovite bračnim vodama. Ne želite to predugo odgađati ako ste sigurni da je on onaj pravi, a i što možete danas, ne ostavljajte za sutra jer tko zna što sutra nosi (ili koje nam prilike oduzima). 

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj