Kako se opet početi seksati nakon teškog prekida

25/02/2019

Ako niste još čuli horor priču o prvom seksu nakon prekida, možda ste bili nečija

Ponekad ste ona osoba koja nelagodno tapša stranca koji vam u vašem krevetu kroz suze prepričava svoj prekid nakon odnosa s vama, a ponekad ste vi ta osoba s maskarom razmazanom po jastučnici nekog nasumičnog stranca iz kluba. U svakom slučaju, nema smisla poricati da je seks nakon prekida težak. Ipak, uz malo pripreme i pozitivan stav ne mora postati sadržajem vaših noćnih mora.

Morate znati kada ste spremni

Često ćete čuti da je najbolji način da prebolite nekog da se bacite na (ili ispod) nekog drugog. e pa nije! Štoviše, tako nastaje većina loših iskustava s prvim seksom nakon prekida. Morate si dati vremena i znati kada ste spremni. Kako možete znati kada ste spremni? Spremni ste u onom trenutku kada možete razmišljati o seksu s nekim novim bez da vas to podsjeća na seks s vašim bivšim.

Prihvatite da će stvari biti čudne u početku i da ćete imati zbunjujuće osjećaje

Nije čudno imati strah od seksa s nekim novim nakon prekida. Postoji mnogo razloga za to - od osjećaja ranjivosti do pitanja kao šo su "Što se točno očekuje od mene?", "Hoće li mu se svidjeti moje tijelo?", "Koliko daleko želim ići?" ili "Kakav će biti osjećaj s nekim novim?". Nemojte dopustiti da vas obuzme panika i pokušajte racionalizirati točno ono što vas muči.

Odaberite pravu osobu

Po mogućnosti ne na Tinderu. Budući da su još ranjivi, ljudi nakon prvog seksa nakon prekida imaju tendenciju pokušati ostvariti vezu s tom osobom. Zato je za vaše dobro ključno da kriterij prilikom odabira te osobe ne bude koliko je zgodan, nego osjećate li se ugodno s njim. Ne mora to biti ljubav stoljeća, ali bit će vam lakše ako odaberete okej tipa koji vam neće sve još dodatno otežati.

Obuzdajte svoja očekivanja

Seks može biti fenomenalan, uzbudljiv i  katarzičan, ali može biti i bolno osrednji. Ponekad kada tek izađemo iz duge mislimo da je solo život pun orgazmičnih avantura, ali i solo život, kao i seks bez obaveza ili seks na jednu noć, nosi svoja razočaranja.  Stoga je bolje ne očekivati previše od tog prvog seksa

 

Cosmopolitan.hr

Novo

Komentiraj